Damjan pred skokom na vrh

Foto: EPA
Foto: EPA
Jernej Damjan ima lepo priložnost, da osvoji skupni seštevek poletne velike nagrade.
Oglej si celoten članek

Na predzadnji postojanki poletne velike nagrade v smučarskih skokih v avstrijskem Hinzenbachu bo nastopilo sedem Slovencev. Jernej Damjan ima nastop kot drugi v skupni razvrstitvi VN zagotovljen, ob njem pa bodo v današnjih kvalifikacijah (17.00) nastopili še Jure Šinkovec, Nejc Dežman, Miran Zupančič, Andraž Pograjc, Mitja Mežnar in Rok Justin.

Potem ko je iz Norveške prišla presenetljiva vest, da je vodilni v poletni VN Phillip Sjoeen predčasno končal poletno sezono ter se tako odpovedal skupni zmagi v tem tekmovanju, so se vrata na stežaj odprla Damjanu, ki se je mestu vodilnega približal na le štiri točke.

Osemnajstletni Sjoeen se je odločil, da bo izpustil zadnji dve postaji poletne velike nagrade, nedeljsko tekmo v Hinzenbachu in finale sezone v Klingenthalu. "Po takšni poletni turneji, ko sem bil odet v rumeno majico, je izjemen občutek, ko se s poletne velike nagrade poslavljaš s prvega mesta. Napočil je namreč pravi trenutek, da se posvetim pripravam na začetek zimske sezone," je svojo odločitev pojasnil mladi Norvežan, ki je poleti štirikrat končal na stopničkah, od tega je dvakrat zmagal.

Damjan se je po zmagi in drugem mestu na tekmah v kazahstanskem Almatyju vodilnemu približal na vsega štiri točke. V skupni razvrstitvi poletne VN je Sjoeen zbral 382 točk, drugi je Damjan s 378 točkami, Japonec Taku Takeuči na tretjem mestu za Damjanom zaostaja že za 128 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.