Damjan: "Rekord je imel že brado"

Foto: Žurnal24 Jernej Damjan je že na mizi vedel, da sledi dober skok. (Foto: EPA)
Več kot 21 tisoč navijačev je pospremilo tretje mesto slovenske reprezentanca na ekipni tekmi za svetovni pokal v Planici. "Pokazali smo, da še znamo stopnjevati nastope," pravi trener Matjaž Zupan.
Oglej si celoten članek

"Zelo sem vesel, ker je bil moj današnji prvi skok res slab in mi je bilo žal za celo ekipo, ne le zame, ampak mislim, da sem se s finalnim nastopom fantom kar odkupil. Obenem sem zelo vesel tudi, da sem končno 'podrl' tisti moj osebni rekord, ki je bil že tako star, da je imel že skoraj brado. Nič, smejim se in to je to," je po nastopu navdušeno povedal Jernej Damjan in dodal, da je že na mizi vedel, da je skok dober, a ga je daljava še vseeno presenetila: "Res me je presenetilo, ko je kar šlo naravnost, a zdaj vsaj vem, kako je to v Planici. To je toliko lepši uspeh, ker smo ga dosegli doma."

V Planici stopiti na stopničke ... to lahko primerjamo s svetovnim prvenstvom ali olimpijskimi igrami.
Matjaž Zupan
Tudi Peter Prevc in Jurij Tepeš sta pokazala dobra nastopa. "Sodniki so precej znižali nalet, tudi veter ni bil najbolj ugoden, a vesel sem, da sem pokazal svoj maksimum. Z obema skokoma sem zadovoljen, a finalni je bil še nekoliko boljši," je po nastopu dejal 18-letni Prevc, njegov štiri leta starejši reprezentančni kolega Tepeš pa je dodal: "Naredil sem dva super skoka. Navdušen sem, ker mi je to uspelo po povsem ponesrečenem poskusnem skoku in upam, da tega več ne bom počel. Treme pred svojim nastopom niti nisem imel, saj smo si nabrali že kar nekaj prednosti in sem lahko nastopil povsem sproščeno."

 

Tudi najstarejši član ekipe in najboljši letalec Robert Kranjec je bil uspeha zelo vesel. "Vzdušje je super. To je tudi zame prvič, da smo tretji z ekipo in še bolj sem vesel, da smo potrdili, kar smo dosegli v Oslu, čeprav takrat morda malo nepričakovano. A ekipa že vse od takrat naprej deluje odlično," je dejal 29-letni Kranjčan in dodal: "Danes sem odskakal super, že vse od poskusnega skoka naprej, ko sem dobil prave občutke. Največ mi pomeni, da smo bili kot ekipa tretji, pa tudi to, da sem bil povsem blizu najboljšega avstrijskega letalca Gregorja Schlierenzauerja, tako da se že veselim jutrišnjega dne. Vesel sem tudi, da smo potrdili bronasto kolajno s SP in dokazali, da smo si jo zaslužili."

 

"Del javnosti, medijev negativno piše proti nam. Če to poslušaš tri leta, so posledice. Samozavest izgine. Pred SP smo to uspeli premagati," je pojasnil Franci Petek, češ da je psihična ovira končno padla. "Danes nam priznavajo, da smo tretja najmočnejša nacija, čeprav se na lestvici svetovnega pokala ne kaže. To je pomembno. Nismo odvisni od enega posameznika. To krasi močne sisteme."
"To je lepa pika na i in mislim, da smo danes potrdili dobro formo ter dejstvi, da kolajna na minulem svetovnem prvenstvu v Oslu le ni bila tako naključje in da nam koristijo tudi druge serije," je v smehu uvodoma povedal glavni trener reprezentance Matjaž Zupan in dodal: "Pokazali smo, da še znamo stopnjevati nastope, kar so fantje s tem odličnimi poleti danes le še potrdili. Spet so pokazali karakter in pravi timski duh, ki nam ga marsikdo že zavida."

Skakalni praznik pod Poncami se bo končal z nedeljsko posamično tekmo, na kateri bo nastopilo najboljših 30 v skupni razvrstitvi svetovnega pokala ter še en domači skakalec; Zupan je priložnost ponudil Damjanu, ki se bo tako pridružil Kranjcu, Prevcu in Tepešu. Poskusna serija se bo začela ob 9. uri, prva serija pa bo uro pozneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.