Dan, ko je Mou pokoril Barço

Foto: Žurnal24 Sneijder je na današnji dan leta 2010 zabil izenačujoči gol Barceloni. (Foto: Re
Na lanski današnji dan (20. april 2010) so nogometaši Interja v prvi tekmi polfinala Lige prvakov v Milanu premagali Barcelono s 3:1 (1:1).
Oglej si celoten članek

Prvi so na San Siru sicer zadeli nogometaši Barcelone. Po levi strani je v 19. minuti v kazenski prostor Interja prodiral Maxwell in v sredini lepo našel Pedra Rodrígueza, ki je žogo spravil mimo nemočnega varatarja Júlia Césarja. Po dveh zapravljenih priložnostih je Inter v 30. minuti izenačil, za veselje domačih navijačev pa je po lepi podaji Diega Milita poskrbel Wesley Sneijder. Drugi polčas so domači začeli s hitrim zadetkom in vodstvom v 48. minuti. Strelec je bil razigrani Brazilec Maicon. Na končnih 3:1 je v 61. minuti povišal Diego Milito. Inter se je kasneje uvrstil v finale kljub porazu na Camp Nouu (0:1) in osvojil naslov Lige prvakov.

20. 4. 2010 - Slovenska hokejska reprezentanca je v 3. kolu svetovnega prvenstva divizije I (skupina B) v Ljubljani dosegla še tretjo zmago. Slovenci so po podaljšku s 3:2 (1:0, 1:0, 1:3; 1:0) premagali Veliko Britanijo. Zadetke za Slovenijo so dosegli Jan Urbas, Jakob Milovanovič, Rok Tičar in Žiga Jeglič.

20. 4. 2008 - Velenjčanka Katarina Srebotnik je na teniškem turnirju v ameriškem Charlestonu skupaj z Japonko Ai Sugijama v finalu dvojic premagala romunsko-belorusko navezo Edina Gallovits/Olga Govorcova s 6:2 in 6:2.

20. 4. 2003 - Odbojkarji Salonita Anhovo so ubranili naslov pokalnih zmagovalcev, potem ko so v finalu zaključnega turnirja v Kamniku premagali tedanje državne prvake Calcit Kamnik s 3:0.

- Nemec Michael Schumacher (Ferrari) je zmagal na dirki za VN San Marina v Imoli.

20. 4. 2000 - Panathinaikos je osvojil svoj drugi evroligaški naslov, potem ko so Grki v finalu v Solunu premagali košarkarje Maccabija s 73:67.

- Charles Barkley je odigral svojo poslovilno tekmo lige NBA (Houston Rockets : Philadelphia 76ers)

20. 4. 1999 - Rokometaši Barcelone so še petič v zgodovini osvojili rokometno Ligo prvakov. V finalu so z 29:18 premagali rokometaše Bandel Zagreba.

- Žalgiris iz Kaunasa je na polfinalni evroligaški tekmi ugnal košarkarje Olympiacosa in se uvrstil v finale.

20. 4. 1994 - V povratnem dvoboju italijanskega nogometnega pokala je v Genovi Sampdoria premagala Ancono s 6:1 (0:0). Prvo srečanje v Anconi se je končalo z rezultatom 0:0, tako da so igralci Sampdorije postali italijanski pokalni zmagovalci.

20. 4. 1981 -  Eden najboljših igralcev snookerja vseh časov Steve Davis je osvojil svoj prvi naslov svetovnega prvaka, potem ko je v finalu v Sheffieldu premagal Douga Mountjoyja z 18-12 v "frame-ih".

20. 4. 1920 - Otvorili so sedme olimpijske igre v Antwerpnu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.