Dan poškodb zaokrožil izpad Federerja

Foto: EPA Wimbledon Roger Federer Sergej Stahovski Foto: EPA Wimbledon Sergej Stahovski Foto: EPA Wimbledon Roger Federer Foto: EPA Wimbledon Roger Federer Foto: Reuters Marija Šarapova Wimbledon Foto: Reuters Marija Šarapova Wimbledon Foto: Reuters Michelle Larcher De Brito Wimbledon Foto: Reuters Marija Šarapova Wimbledon Foto: Reuters Viktorija Azarenka Foto: Reuters Steven Darcis Foto: Reuters John Isner Foto: Reuters Radek Štepanek Foto: Reuters Marin Čilić Foto: Reuters Jo-Wilfried Tsonga Foto: Reuters Andy Murray Wimbledon
Tretji dan turnirja v Wimbledonu se je zaradi poškodbe poslovilo kar sedem tenisačev in tenisačic, slovo sta vzela tudi Viktorija Azarenka in Jo-Wilfried Tsonga. Poslovila se je tudi Marija Šarapova, napredoval pa je Andy Murray. Nov šok pa je sledil v večernih urah, ko je izpadel še Roger Federer.
Oglej si celoten članek

V drugem krogu teniškega turnirja v Wimbledonu se je poslovil tretji nosilec tekmovanja Švicar Roger Federer. S 6:7 (5), 7:6 (5), 7:5 in 7:6 (5) je nekdanjo številko 1 moškega tenisa premagal Ukrajinec Sergej Stahovski.

V napetem dvoboju, v četrtem nizu je imel Federer že dve žogi za niz, ki pa ju ni izkoristil, je mirnejše živce zadržal Stahovski. Ko se je igra v četrtem nizu prevesila v tie-break, je Ukrajinec zaigral vrhunsko in vknjižil največji uspeh kariere. V njegovo korist so na današnjem dvoboju govorili neubranljivi prvi servisi, dosegel pa je tudi več winnerjev, medtem ko je Federer napravil manj neizsiljenih napak in imel boljši odstotek prvega in drugega servisa.

"Zdaj ne morem govoriti, še vedno ne verjamem, kaj se je zgodilo. Prevevajo me čustva, presenečen sem in presrečen. Najprej igrati proti Rogerju Federerju in prikazati dobre igre ... Ne vem, danes sem upal le, da bom dobil priložnost pokazati kaj znam. Malo sem bil presenečen, ko sem začel dobivati igre, ko sem vodil za break ... Zmage ne morem pojasniti, lahko rečem le, da je šlo za čarovnijo. Zame je bil to fantastičen dan, pomagalo mi je tudi, da je zame na tribuni navijala tudi moja soproga, za kar se ji tudi zahvaljujem," je po dvoboju dejal presrečni Stahovski.

Tretji dan poln poškodb in presenečenj

Foto: Reuters Marija Šarapova Wimbledon

Današnji dan je bil v Wimbledonu resnično zaklet. Poškodbe, odpovedi in predaje so se kar vrstile, med zadnjimi je igrišče predčasno zapustil šesti nosilec, Francoz Jo-Wilfried Tsonga. Slednji je pri izidu s 6:3, 3:6 in 3:6 proti Latvijcu Ernestsu Gulbisu predal dvoboj drugega kroga in se tako pridružil seznamu poškodovanih.

Hrvat Marin Čilić si je poškodoval levo koleno, zaradi česar je moral predati dvoboj drugega kroga proti Francozu Kennyju De Schepperju. Belgijec Steve Darcis, ki je v ponedeljek v 1. krogu senzacionalno izločil petopostavljenega Španca Rafaela Nadala, je moral turnir končati zaradi poškodbe rame. Devetindvajsetletni Belgijec, sicer šele 135. igralec sveta, bi se moral v 2. krogu pomeriti s Poljakom Lukaszem Kubotom, a do dvoboja sploh ni prišlo.

Isner predal, Murray naprej

Američan John Isner, ki je leta 2010 igral najdaljši dvoboj v zgodovini grand slama v Wimbledonu, je danes v 2. krogu predal dvoboj Francozu Adrianu Mannarinu zaradi poškodbe kolena že pri izidu 1:1 v prvem nizu. Osemindvajsetletni 18. nosilec, ki je leta 2010 Francoza Nicolasa Mahuta premagal po 11 urah in petih minutah (dvoboj se je vlekel tri dni, zadnji niz pa se je končal s 70:68), je poškodbo staknil ob izvajanju začetnega udarca. Mannarino se bo v naslednjem krogu meril z Nemcem Dustinom Brownom, ki je danes ugnal Avstralca Lleytona Hewitta 6:4, 6:4, 6:7 (3), 6:2.

Se je pa v tretji krog prepričljivo prebil Škot Andy Murray. Drugi nosilec je s 6:3, 6:3 in 7:5 premagal Tajvanca Yen-Hsun Luja. "Danes sem se skušal osredotočiti le na servis. Nasprotniku sem dovolil le malo priložnosti po prvem nizu. V vsaki igri na nasprotnikov servis sem dodatno vršil pritisk in uspeh je tukaj. Če hočeš, lahko zmagaš v vsakem dvoboju v treh nizih. Dobro sem startal in upam, da bom tako tudi nadaljeval," je po zmagi povedal Murray, ki se bo v tretjem krogu pomeril s Špancem Tommyjem Robredom.

Izpad Šarapove, poškodba Azarenke

Na ženskem delu turnirja je tretja nosilka Rusinja Marija Šarapova izgubila dvoboj drugega kroga. Od zmagovalke tega turnirja leta 2004 je bila s 6:3 in 6:4 boljša portugalska kvalifikantka Michelle Larcher de Brito, 131. igralka sveta. Šarapova je izgubila vsega nekaj ur po tem, ko je druga nosilka Viktorija Azarenka svoj dvoboj predala zaradi poškodbe desnega kolena Italijanki Flavii Pennetta. Od nadaljevanja se je poslovila tudi devetopostavljena Danka Caroline Wozniacki. S 6:2 in 6:2 je bila boljša Čehinja Petra Cetkovska.

Wimbledon (26,35 milijona evrov), 2. krog:

Ženske

Monica Puig (Por) : Silvia Soler (Špa) 6:2, 5:7, 6:4;
Carla Suarez Navarro (Špa) : Mirjana Lucić (Hrv) 1:6, 6:3, 6:3;
Alize Cornet (Fra) : Su-Wei Hsieh (Taj) 6:3, 6:2;
Flavia Pennetta (Ita) : Viktorija Azarenka (Blr/2) predaja;
Eugenie Bouchard (Kan) : Ana Ivanović (Srb/12) 6:3, 6:3;
Sloane Stephens (ZDA) : Andrea Petkovic (Nem) 7:6 (2), 2:6, 8:6;
Jekaterina Makarova (Rus) - Garbine Muguruza (Špa) 6:2, 6:7 (3), 6:4;
Petra Cetkovska (Češ) : Caroline Wozniacki (Dan/9) 6:2, 6:2;
Karin Knapp (Ita) : Lucie Šafarova (Češ) 4:6, 6:4, 6:4;
Eva Birnerova (Češ) : Lesja Curenko (Ukr) 6:3, 6:4;
Michelle Larcher De Brito (Por) : Marija Šarapova (Rus/3) 6:3, 6:4;
Petra Kvitova (Češ/8) - Jaroslava Švedova (Kaz) predaja;
Marion Bartoli (Fra/15) - Christina McHale (ZDA) 7:5, 6:4;
Vesna Dolonc (Srb) - Jelena Janković (Srb/16) 7:5, 6:2;
Kirsten Flipkens (Bel) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:4, 6:4;
Camila Giorgi (Ita) - Sorana Cirstea (Rom) 7:6 (7), 7:6 (6);

Moški

Lukasz Kubot (Pol) : Steve Darcis (Bel) predaja;
Adrian Mannarino (Fra) : John Isner (ZDA) 1:1, predaja;
Jerzy Janowicz (Pol) : Radek Štepanek (Češ) 6:2, 5:3, predaja;
Dustin Brown (Nem) : Lleyton Hewitt (Avs) 6:4, 6:4, 6:7 (3), 6:2;
Fernando Verdasco (Špa) : Julien Benneteau (Fra) 7:6 (1), 7:6 (4), 6:4;
Viktor Troicki (Srb) : Andrej Kuznecov (Rus) 6:4, 6:3, 6:4;
Lukosz Kubot (Pol) : Steve Darcis (Bel) predaja;
Kenny de Schepper (Fra) : Marin Čilić (Hrv/10) predaja;
Nicolas Almagro (Špa/15) : Guillaume Rufin (Fra) 7:5, 6:7 (6), 6:3, 6:4;
Benoit Paire (Fra) : Stephane Robert (Fra) 6:4, 7:5, 6:4;
Andy Murray (VBr/2) : Lu Yen-Hsun (Taj) 6:3, 6:3, 7:5;
Mihajil Južni (Rus) : Vasek Pospišil (Kan) 6:2, 6:7 (3), 7:6 (7), 3:6, 6:4;
Tommy Robredo (Špa) : Nicolas Mahut (Fra) 7:6 (3), 6:1, 7:6 (5).
Jürgen Melzer (Avt) - Julian Reister (Nem) 3:6, 7:6 (2), 7:6 (5), 6:2;
Sergej Stahovski (Ukr) - Roger Federer (Švi/3) 6:7 (5), 7:6 (5), 7:5, 7:6 (5);
Ernests Gulbis (Lat) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/6) 3:6, 6:3, 6:3, 0:0, predaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.