Dan šampionov

Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov, Filip Flisar Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov, Andrea Massi Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov, skakalke Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov, Filip Flisar Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov, Jakov Fak Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov, Tina Maze Foto: Anže Petkovšek Dan šampionov Foto: Anže Petkovšek Športniki šampioni, sprejem Foto: Anže Petkovšek Športniki šampioni, sprejem Foto: Anže Petkovšek Športniki šampioni, sprejem Foto: Anže Petkovšek Športniki šampioni, sprejem
Smučarska zveza Slovenije je v počastitev Tine Maze, Petra Prevca, Žana Koširja, Filipa Flisarja in drugih pripravila prireditev dan in večer šampionov.
Oglej si celoten članek

Športnike, ki so v minuli sezoni nizali vrhunski dosežek za vrhunskim dosežkom, je zgodaj popoldne najprej sprejel predsednik republike Borut Pahor.

"Izrekam vam, v imenu vseh naših ljudi, neskončno in neizmerno hvaležnost za izjemne rezultate v tej in v vseh drugih sezonah. Ti rezultati najdejo pot do srca vseh naših ljudi. Slovenci smo športen narod. Tudi zato je treba vzgojiti tradicijo, ki jo zdaj imamo. Ste svetel vzor, ki ime Slovenijo nosite v svet z najbolj slavnim duhom," je ob sprejemu dejal Pahor. Po obisku pri predsedniku so se športniki preselili na Kongresni trg, kjer so jih lahko pozdravili tudi navijači. Manjkal je sicer  Žan Košir, ki ga je prehlad prikoval na domačo posteljo. 

Na Kongresnem trgu se je zbralo med 500 in 800 najzvestejših privržencev slovenskih zimskih športnikov. V ospredju je bila Tina Maze, lastnica štirih olimpijskih kolajn in devetih odličij s svetovnih prvenstev. Štirikratna svetovna in dvakratna olimpijska prvakinja se je prvič po osebni odločitvi, da naslednjo tekmovalno sezono izpusti in se prepusti drugim življenjskim izzivom, družila s podporniki in prešerne volje podpisovala spominske kartice, delila avtograme, se rokovala ter pozirala fotografom.

"Tina je skupaj z vsemi osvojenimi kolajnami naredila velik korak v to smer, da je s pravo mentaliteto postala resnična šampionka. Šampion mora biti predvsem človek, državljan in ona je 360 stopinj prava oseba," je bil ob današnjem dogodku vzhičen življenjski sopotnik, trener in vodja ekipe Andrea Massi.

Tinini odločitvi, da zamrzne svoj športni status, Massi ne nasprotuje, je pa res, da to ne bo pravi premor: "Vsekakor ne bo imela takšnih priprav kot doslej, jo bo pa treba pripraviti, da bo imela še vedno odprto to možnost, če se bo odločila, da se po enem letu vrne nazaj. Telo, ki ga je gradila v zadnjih dvajsetih letih, je treba vzdrževati in pripraviti za to, da nadaljuje ali da neha."

"Zelo mi je všeč, da se lahko družimo z navijači, mislim, da se tudi zimski športi zaslužijo en del pozornosti, všeč mi je celotna zgodba," je bil izkazane pozornosti in časti vesel dvakratni svetovni prvak v biatlonu Jakov Fak. "Takšne priložnosti so lepe tudi iz tega zornega kota, da se lahko tudi mi športniki med seboj družimo, poklepetamo, ker potem takšnih priložnosti ne bo več veliko, saj bo vsak od nas zatopljen v svoje priprave. Vesel sem tudi tega, da so mi danes med prireditvijo izročili poštne znamke. Ne vem, ali se jih da dobiti na Pošti Slovenije. Sem pa izredno ponosen. Potem, ko sem že bil upodobljen na znamki za hrvaško pošto, sem zdaj upodobljen tudi na znamki pošte v Sloveniji. Gre za eno lepo gesto, sem zelo vesel in ponosen nase," je ob robu prireditve na Kongresnem trgu dejal Fak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.