Danci, Španci in Islandci že naprej

Foto: EPA
Foto: EPA
Tretji dan evropskega rokometnega prvenstva za moške na Danskem so bile na sporedu štiri tekme, po dve v skupinah A in B.
Oglej si celoten članek

V skupini A v Herningu so Makedonci remizirali s Češko (24:24), Avstrijci pa izgubili proti gostiteljem (29:33). V skupini B v Aalborgu so Madžari igrali neodločeno (27:27) z Islandijo, Španci pa so premagali Norveško (27:25).

Tri reprezentance že naprej

V nadaljevanje prvenstva se uvrstijo prve tri ekipe iz vsake skupine, napredovanje pa so si po današnjih zmagah predčasno že zagotovile ekipe branilke naslova Danske, svetovnih prvakov Špancev in Islandije.

V sredo bodo na sporedu še tekme v skupinah C in D. V Aarhusu se bosta v skupini C najprej merili reprezentanci Rusije in Srbije, nato še Poljske in Francije, medtem ko bodo v skupini D v Københavnu igrali predstavniki Črne gore in Hrvaške, zatem pa še Belorusije in Švedske.

EP v rokometu, izidi:

Skupina A (Herning):

Makedonija : Češka 24:24 (10:11)
Avstrija : Danska 29:33 (12:18)

Lestvica:
1. Danska 4 točke
2. Avstrija 2
3. Makedonija 1
4. Češka 1 

Skupina B (Aalborg):

Madžarska : Islandija 27:27 (16:15)
Norveška : Španija 25:27 (8:12)

Lestvica:
1. Španija 4 točke
2. Islandija 3
3. Madžarska 1
4. Norveška 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.