Danci v boju prvakov vrnili Špancem

Foto: EPA
Foto: EPA
Na Danskem se je danes začel drugi del prvenstva. Domača izbrana vrsta je v osrednji tekmi v Herningu premagala Španijo (31:28), na drugih dveh tekmah pa je bila Madžarska boljša od Makedonije (31:25), Islandija pa od Avstrije (33:27).
Oglej si celoten članek

Dvorana Jyske Bank Boxen v Herningu je bila danes prizorišče obračuna aktualnih evropskih in svetovnih prvakov, končala pa se je z zmago gostiteljev, ki so se tako Špancem oddolžili za lanski hud poraz na mundialu v Španiji (19:35).

Tekma se je prelomila v 41. minuti, ko so izbranci domačega stratega Ulrika Wilbeka povedli s štirimi goli (22:18), lepe zaloge pa nato niso zapravili vse do konca mikavnega dvoboja. Mikkel Hansen je za domačo izbrano vrsto dosegel šest golov, blestel pa je tudi vratar Niklas Landin z 18 obrambami. Antonio Jesus Garcia je dosegel pet golov za Španijo.

Madžari prek Makedoncev ...

Naši vzhodni sosedi so v uvodni sobotni tekmi brez težav opravili z Makedonci, najbolj učinkovit igralec pa je bil Gabor Csaszar s sedmimi goli. Pri Makedoncih sta bila najbolj razpoložena Dejan Manaskov in Dejan Pecakovski, oba sta dosegla po pet zadetkov.

... Islandci prek Avstrijcev

Islandci so v drugem dvoboju proti Avstrijcem vse dvome o zmagi razrešili v prvem polčasu. Severnjaki so imeli v svojih vrstah številne razpoložene igralce, najbolj pa je bil Gudjon Valur Sigurdsson s sedmimi goli. Za naše severne sosede je Konrad Wilczynski dosegel enega manj.

V nedeljo bodo v Aarhusu na sporedu dvoboji uvodnega kroga v skupini II, pari pa so naslednji: Rusija - Švedska (15.45), Poljska - Belorusija (18.00) in Francija - Hrvaška (20.15).

EP v rokometu (drugi del):

Skupina I

Makedonija : Madžarska 25:31 (9:16)
Manaskov in Pecakovski po 5; Csaszar 7.

Avstrija : Islandija 27:33 (9:17)
Wilczynski 6; Sigurdsson 7.

Danska : Španija 31:28 (16:14)
Hansen 6; Garcia 5.

Lestvica:
1. Danska 6 točk
2. Španija 4
3. Islandija 3
4. Madžarska 3
5. Makedonija 2
6. Avstrija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.