Danci že v polfinalu, Španci trepetali do konca

Foto: EPA
Foto: EPA
Danski rokometaši so se z zmago proti Madžarom (28:24) uvrstili v polfinale domačega evropskega prvenstva. Španija je premagala Avstrijo (28:27), Islandija pa je bila boljša od Makedonije (29:27).
Oglej si celoten članek

Na Danskem so rokometaši v skupini I odigrali 2. krog drugega dela 11. evropskega prvenstva za moške. Danska si je z zmago z 28:24 nad Madžarsko kot prva reprezentanca na turnirju stare celine priigrala mesto v polfinalu, Islandija je z 29:27 premagala Makedonijo, Španci pa so zdržali vse avstrijske napade ter zmagali z 28:27.

Gostitelji EP so v derbiju kroga z zmago proti Madžarski že napredovali v polfinale. Že v prvem polčasu, ki so ga dobili s 14:11, so bili boljši tekmeci, v drugem polčasu pa so držali varno prednost. Dve minuti pred koncem tekme so se Madžari približali na dva gola zaostanka (24:26), vendar so Danci v naslednjem napadu zadeli in odločili zmagovalca, v zadnji sekundi pa zadeli še za 28:24.

Avstrijci strašili Špance, zmaga Islandije

Makedonci so kljub strelsko razpoloženemu Kirilu Lazarovu, ki je zadel sedemkrat, klonili proti Islandiji. Pri zmagovalcih sta po šestkrat zadela Asgeir Orn Hallgrimsson in Gudjon Valur Sigurdsson. Islandci so z zmago ostali v boju za polfinale.

Svetovni prvaki Španci so po prvem polčasu vodili s 14:12, a na koncu kar trepetali za zmago. Avstrijci na koncu niso izkoristili priložnosti, da bi iztržili neodločen rezultat, ekipa s Pirenejskega polotoka pa z uspehom še naprej upa na napredovanje v polfinale. Pri španski zasedbi sta blestela Julen Aguinagalde z osmimi in Joan Canellas s sedmimi goli.

EP v rokometu, 2. del, 2. krog:

Skupina I

Islandija : Makedonija 29:27 (14:11)
Avstrija : Španija 27:28 (12:14)
Danska : Madžarska 28:24 (14:11)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.