Danes bo znana usoda evropskega nogometa

Foto: Profimedia Nike Merlin EPL poletna žoga
Evropska nogometna zveza (Uefa) bo danes dopoldne izvedla videokonferenco s svojimi članicami in drugimi relevantnimi nogometnimi deležniki.
Oglej si celoten članek

V luči pandemije novega koronavirusa bodo vodilni možje evropskega nogometa razpravljali o usodah ligaških tekmovanj, letošnjega evropskega prvenstva, bržčas pa bo po njej jasno tudi to, kako bo z nacionalnimi prvenstvi.

Glede EP 2020, ki bi se moralo začeti 12. junija v 12 evropskih državah, bo po informacijah poznavalcev Uefa predlagala preložitev na december ali pa na prihodnje leto.

Uefa resno razmišlja tudi o zmanjšanju števila klubskih tekem do konca sezone. Eden izmed predlogov je ta, da bi v četrtfinalu in polfinalu lige prvakov odigrali le po eno tekmo na nevtralnem terenu. Po drugem scenariju bi četrtfinale lige prvakov izpeljali po predvidenem formatu, sledil pa bi zaključni turnir najboljših štirih. Ta bi bil tako kot finale v Istanbulu.

Toda nekaj težav povzročajo neodigrane tekme že v osmini finala. V četrtfinalu so že Atletico Madrid z Janom Oblakom, Atalanta z Josipom Iličićem, Leipzig s Kevinom Kamplom in PSG, medtem ko morajo povratne tekme odigrati še Real Madrid in Manchester City, Barcelona in Napoli, Juventus in Lyon ter Bayern in Chelsea.

V evropski ligi so odigrali zgolj šest tekem prvega dela osmine finala, obračuna Sevilla - Roma ter Inter - Getafe sta bila preložena, tudi usoda te bo verjetno znana po današnjem sestanku, bila pa naj bi podobna tisti lige prvakov.

Prav tako bo marsikaj jasno tudi glede domačih prvenstev, saj naj bi Uefa nacionalnim zvezam priporočila, da v primeru dokončne odpovedi prvenstev za prvaka razglasijo vodilno ekipo ta čas.

Če bo to obveljalo, bo v Sloveniji prvak Olimpija. V petih največjih evropskih ligah pa si bodo krono nadeli Juventus v Italiji, Barcelona v Španiji, Liverpool v Angliji, Bayern v Nemčiji in PSG v Franciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.