Danes deset slovenskih nastopov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Deset od dvanajstih slovenskih predstavnikov bo tekmovalo danes, prvi dan 33. evropskega dvoranskega prvenstvu v atletiki v Pragi.
Oglej si celoten članek

Prvi je ob 10.15 uri Robert Renner v kvalifikacijah skoka s palico. Dve minuti pozneje (10.17) je Marina Tomič tekla v tretji skupini prvega kroga na 60 m ovire.

Nastopili bodo še Nina Djordjevič v skoku v daljino (12.15), Sonja Roman (13.37) in Maruša Mišmaš (13.25) v teku na 3000 m, Luka Janežič na 400 m (11.53), Žan Rudolf (13.05), Lucijan Zalokar (13.11) in Aleš Zver (12.41) pa bodo tekli na 800 m. Kot zadnja bo ob 16.15 v kvalifikacijah skoka s palico nastopila Tina Šutej.

"Uspešni bomo, če bodo tekmovalci ponovili izide, s katerimi so se uvrstili na prvenstvo. V finale lahko posežejo Mišmaševa, Maja Mihalinec v teku na 60 m, Šutejeva, Janežič, izkušena Tomičeva, preseneti pa lahko še kdo," je napovedal vodja ekipe in predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije Martin Steiner.

V teku na visokih ovirah se bodo v polfinale uvrstile po tri tekmovalke iz vsake od štirih skupin ter še štiri najhitrejše preostale po času. Tomičeva ima v skupini peti čas sezone, v kateri zaradi poškodbe ni veliko nastopala, tretja pa je po osebnih rekordih.

Janežič bo tekel v četrti od šestih skupin prvega kroga na 400 m. S slovenskim rekordom, ki ga je dosegel 31. januarja letos na Dunaju (46,59), ima drugi čas skupine. Hitrejši je bil le Poljak Rafal Omelko. V polfinale se bosta uvrstila prva dva iz vsake skupine in še šesterica po času. Rudolf ima predzadnji čas sezone v peti skupini, njegov lanski državni rekord (1:46,96) pa je izenačen najboljši čas skupine.

Mišmaševa bo tekla v prvi skupini na tri kilometre, v kateri ima z letošnjim osebnim rekordom (9:00,13) peti čas. Romanova je z 8:54,24 iz leta 2008 po osebnih rekordnih sicer četrta v drugi skupini, vendar ima najslabši čas sezone (9:11,15). Na 3000 m se bodo v finale uvrstile prve štiri tekačice iz dveh skupin ter še štiri najhitrejše po času.

Šutejeva je slovenski rekord postavila 2. februarja lani, ko je v Moskvi skočila 4,71 metra. S tem deli peto mesto po izidih kariere med nastopajočimi na EP. Letos je najvišje skočila prejšnji mesec v Stockholmu, s 4,50 metra pa je dvanajsta po izidih sezone. V finale se bo uvrstila vsaka, ki bo preskočila 4,60 metra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.