Dapena prvi v Ponferradi

Foto: Žurnal24 David Garcia Dapena je slavil v petnajsti etapi Vuelte.
V petnajsti etapi kolesarske dirke po Španiji je slavil Španec David Garcia Dapena. Drugo mesto je zasedel Nick Nuyens, tretje pa Juan Manuel Garate. Alberto Contador ostaja v skupnem vodstvu.
Oglej si celoten članek
 

Dirka po Španiji, 15. etapa

1. D. Garcia Dapena (ŠPA) 5:02:27
2. N. Nuyens (BEL) +0:17
3. J. Manuel Garate (ŠPA)
99. G. Štangelj (SLO) +19:54

Tridesetletni Španec David Garcia Dapena (Xacobeo-Galicia) je po pobegu zmagal v 15. etapi kolesarske dirke po Španiji od mesta Cudillero do Ponferrade (202 km). Drugi v sprintu ubežne skupine je bil Belgijec Nick Nuyens (Cofidis), tretji pa Španec Juan Manuel Garate (Quick Step). Alberto Contador (Astana) je bil v glavnini, ki je za zmagovalcem zaostala 14 minut in 23 sekund, ter je ostal v skupnem vodstvu. Ohranil je minuto in 17 sekund prednosti pred moštvenim kolegom iz Astane Američanom Levijem Leipheimerjem , tretji pa je Španec Carlos Sastre, ki zaostaja tri minute in 41 sekund. Gorazd Štangelj , član italijanskega moštva Liquigas in edini slovenski kolesar na Vuelti, je bil 99. (+19:54) in je skupno 119. (+2:02:20).
 

Contador ostaja skupno prvi. © Reuters

 
Garcia Dapena je bil v skupini 16 kolesarjev, ki so pobegnili 50 kilometrov po startu. Na koncu je ostala četverica, iz katere se je dobre tri kilometre pred zaključkom v samostojnem sprintu proti cilju pognal Garcia Dapena, ostali pa so se nato pomerili za drugo mesto. Med njimi sta bila najmočnejša Nuyens in Garate, ki sta zaostala 17 sekund. Glavnina je imela ob prihodu Garcie Dapene v cilj še deset kilometrov do konca etape.

Petindvajsetletnemu Contadorju, ki je zmagal v 14. etapi dan prej, so po manjšem padcu 40 kilometrov pred ciljem zaradi odrgnin iz moštva Astane nudili pomoč med vožnjo iz vozila. Dobil je obliž na levo koleno in mečni del pod njim, nato pa so mu člani njegove ekipe pomagali, da je prišel nazaj do glavnine. Španec, ki je leta 2007 zmagal na Dirki po Franciji in letos na Dirki po Italiji , je obdržal zlato majico in ima priložnost, da v 14 mesecih zmaga še na tretji med največjimi kolesarskimi etapnimi dirkami na svetu. Torkova 16. etapa od Ponferrade do Zamore bo dolga 186 kilometrov, kolesarje pa po nekoliko lagodnejši etapi spet čaka vzpon prve kategorije na Alto del Acebo .
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.