Dario Šarić – MVP odpeljal Hrvate do naslova

Hrvaška slavi mlade košarkarske junake, reprezentanco do 18 let, ki je v Litvi postala evropski prvak po zmagi nad domačo reprezentanco. Sijajni Dario Šarić je v finalu dosegel 39 točk, povprečno pa 25.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Hrvaške so osvojili zlato kolajno na evropskem prvenstvu do 18 let v Litvi. V ponovitvi finala iste generacije igralcev iz leta 2010 so premagali gostitelje prvenstva z 88:76. Slovenija je zasedla deseto mesto. Ključni igralec Hrvaške in nesporni MVP prvenstva je bil Šibenčan Dario Šarić (letnik 1994, 207 cm), ki je v finalu dosegel 39 točk in prvenstvo končal s povprečjem prek 25 točk in 10 skokov na tekmo. Šarić, ki je v pretekli sezoni nastopal za Zagreb, v novi pa je član španskega Bilbaa, s katerim je podpisal za pet let, je bil podobno dominanten že na prejšnjem prvenstvu 2010 v Črni gori, kjer so prav tako slavili hrvaški košarkarji.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL dario šarić Varovanci slovenskega selektorja Džema Ibišija so tekmovanje končali s tremi zmagami in petimi porazi. "Cilj, ki smo si ga zadali, drugi del tekmovanja, smo izpolnili. Imeli smo tudi možnosti za uvrstitev v četrtfinale, vendar smo nesrečno izgubili proti Latviji za točko," je po prvenstvu povedal Ibiši. Slovenijo so v Litvi zastopali: Aleksej Nikolič, Jure Ritlop, Gregor Horvat, Andraž Rogelja, Matic Rebec, Jan Rizman, Matic Maček, Jan Dolenšek, Jure Kopač, Tomaž Bolčina in Jakob Stražar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.