Darko Jorgić uspešno začel turnir v Singapurju

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je uspešno začel turnir serije WTT v Singapurju. V prvem krogu glavnega dela turnirja je Slovenec s 3:0 (2, 11, 4) brez večjih težav premagal Poljaka Macieja Kubika.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski namiznotenisač je v prvem krogu poljskemu tekmecu dopustil zgolj dve točki. Še najbolj izenačen je bil drugi niz, v katerem je Jorgić slavil po podaljšani igri s 13:11. V tretjem nizu pa je Hrastničan Kubiku spet pustil le štiri točke in dvoboj dobil v slabih 18 minutah.

Petindvajsetletni Hrastničan je proti 145. igralcu na svetovni lestvici prvi niz odprl z vodstvom 8:0 preden mu je dopustil dve točki do konca niza. Tudi začetek drugega niza je minil v znamenju 15. igralca sveta, ki je povedel s 4:0, a že na četrti točki je Poljak, ki se je v glavni žreb prebil skozi kvalifikacije, izid izenačil.

Do konca niza sta bila tekmeca izenačena, v končnici pa je Jorgić izkoristil drugo zaključno žogico. V tretjem je bil Hrastničan spet ves čas veliko boljši tekmec.

"Odigral sem dobro partijo, od prve točke naprej sem bil sproščen in zbran, tako da sem res zadovoljen s svojo igro. Jutri sem prost, nato me čaka obračun z Achantijem, ki ga dobro poznam, čeprav sva do zdaj igrala le enkrat. Ta dvoboj sem sicer dobil, vendar bom moral v sredo ponoviti podobno igro, kot sem jo prikazal danes, če se želim uvrstiti v osmino finala, saj gre za dobrega in izkušenega igralca," je po dvoboju s Poljakom dejal Jorgić.

V kvalifikacijah Singapurja je od Slovencev nastopil tudi Deni Kožul, ki pa se ni prebil v glavni del turnirja. V prvih dveh krogih kvalifikacij je premagal Brazilca Guilherma Teodora in Liao Cheng-Tinga iz Tajvana, v zadnjem krogu kvalifikacij pa je moral Logatčan priznati premoč Indijcu Sharathu Kamalu Achanti.

Prav slednji bo v sredo v drugem krogu glavnega dela turnirja naslednji tekmec Jorgića, saj je 87. igralec sveta v uvodnem krogu prav tako brez težav s 3:0 odpravil Čilenca Nicolasa Burgosa (51.).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.