David Nalbandian osvojil Pariz

Foto: Žurnal24 David Nalbandian je zasluženo zmagal.
Veliki finale Mastersa v pariškem Bercyju med Argentincem Davidom Nalbandianom in Špancem Rafaelom Nadalom je pripadel Argentincu, ki je Nadalu prepustil vsega štiri igre. Boljši je bil s 6:4 in 6:0.
Oglej si celoten članek
 

Pariz Masters, finale

D. Nalbandian (ARG) : R. Nadal (ŠPA) 6:4, 6:0

Argentinec David Nalbandian v tej sezoni ni dosegal rezultatov, ki bi si jih sam najverjetneje želel, v zadnjem mesecu dni pa je zablestel. Uspel mu je enak podvig kot Maratu Safinu leta 2004, ko je slavil na Mastersu v Madridu in Parizu. Pred dvema tednoma je Nalbandian v Madridu premagal prvega igralca sveta Rogerja Federerja in se veselil zmage. Isto mu je uspelo tudi v francoski prestolnici, kjer je prepričljivo ugnal štiri leta mlajšega Rafaela Nadala v dveh nizih s 6:4 in 6:0. Poraz drugega nosilca Nadala tudi pomeni, da še vedno ni nasledil Andreja Agassija in v istem letu dosegel zmagi na OP Francije ter Mastersu v Parizu. David Nalbandian je Nadala premagal tudi v četrtfinalu Mastersa v Madridu, kjer je Španec dobil tri igre (1:6, 2:6).

Rafael Nadal ni našel rešitve. © AFP

 
V Parizu je v uri in desetih minutah, kolikor je trajal dvoboj, Nadal dobil le štiri igre. Španec, ki je prvič zaigral v finalu pariškega turnirja, je bolje začel srečanje, vodil že s 3:2, nato pa se je nepostavljeni Nalbandian razigral in bil pri rezultatu 4:4 še izenačen z Nadalom, nato pa dobil dve igri. V drugem nizu je Nadal takoj izgubil servis in Argentinec je izkoristil ponujeno priložnost ter povedel z 2:0. V tretji igri je Nadal vodil že s 40:0, imel tri zaključne žogice, ki pa jih ni znal izkoristiti. Nalbandian ga je ujel in nato povišal prednost na 3:0. Nadal se ni več pobral in 25-letni David Nalbandian je slavil s 6:0. Argentinec je serviral pet neubranljivih servisov, Nadal pa le enega.

David Nalbandian bo z uspehom v Parizu napredoval tudi na lestvici ATP, kjer bo od ponedeljka zasedal deveto mesto.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.