De Bruyne še vedno čuti posledice covida

Foto: Epa
Foto: Epa
Vezist Manchester Cityja je pozitiven vzorec oddal ob vrnitvi v Anglijo po reprezentančni tekmi z Walesom (16. november).
Oglej si celoten članek

Belgijski reprezentant Kevin De Bruyne je priznal, da mesec dni po potrjeni okužbi še vedno čuti posledice okužbe s covidom-19.

De Bruyne je bil pozitiven na testiranju 17. novembra, dan po remiju Belgije z Walesom (1:1) v okviru kvalifikacij za nastop na SP v Katarju 2022.

Po desetdnevni izolaciji se je lahko ekipi spet lahko pridružil na treningu, v torek pa je odigral polnih 90 minut na tekmi z Leeds Unitedom, kjer je prispeval dva zadetka k visoki zmagi (7:0) varovancev Pepa Guardiole

Foto: Epa kevin de bruyne "Včasih imam občutek, da se telo še ni povsem prilagodilo. Po dveh ali treh zaporednih šprintih še vedno čutim posledice covida. Štiri dni sem bil kar precej bolan. Bilo je zelo podobno gripi, čeprav ne morem vedeti zagotovo, ker nikoli nisem zbolel za gripo."

"Imel sem povišano temperaturo, še zlasti zvečer, in izgubil sem občutek za vonj in okus. Po petih dneh se je stanje začelo izboljševati, za vrnitev vonja in okusa pa sem moral počakati nekoliko dlje. Zdaj sem dobro."

De Bruyne ima za seboj pestrih šest mesecev, potem ko je zaradi zlomov obraznih kosti moral predčasno z igrišča v finalu lige prvakov, nato pa si je poškodoval še gleženj na tekmi evropskega prvenstva. V letošnji sezoni je začel le 12 tekem, nadeja pa se, da so težave z zdravjem zdaj zgodovina.

"Sezona je, kakršna je. Ničesar ne morem storiti. Dobil sem udarec v obraz, udarec v gleženj, nato mi jo je zagodel še covid. To je nogomet. Po covidu sem treniral na vso moč. Zaigral sem na dveh tekmah in še dvakrat vstopil kot rezervist. Najhuje je bilo z gležnjem, saj me je bolečina spremljala vsak dan. Sčasoma je postalo bolje. Potem sem dobil covid. Deset dni sem preživel v samoizolaciji. Ker nisem želel okužiti žene in otrok, sem se umaknil drugam. Težko jih je bilo gledati skozi steklo," je priznal 30-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.