De Bruyne v Cityju

Foto: EPA
Foto: EPA
Belgijski nogometaš Kevin De Bruyne je danes tudi uradno postal član angleškega prvoligaša Manchester Cityja. Prestop iz Wolfsburga je že nekaj dni zaradi visokega zneska, ki je bil v igri, skrbel za vročico na evropskem prestopnem vrtiljaku, zdaj pa je City uradno sporočil, da je Belgijec njihov član.
Oglej si celoten članek

Manchester City je na spletni strani zapisal, da so navdušeni, ker lahko oznanijo, da je Kevin De Bruyne njihov član, podpisal pa je za šest let. Belgijski reprezentant se bo tako pridružil Raheemu Sterlingu, Fabianu Delphu in Nicolasu Otamendiju, ki so poleti že obljubili zvestobo sinjemodrim. Manchester City mu je namenil dres s številko 17.

"Rad bi dosegel najvišjo možno raven kot igralec. Najpomembneje pa je, da bomo na koncu sezone vsi zadovoljni in da morda osvojimo še kakšno lovoriko. To je za klub in navijače seveda najbolj pomembno," je za klubsko spletno stran dejal belgijski nogometaš. De Bruyne je za Wolfsburg v minuli sezoni odigral 51 tekem, na katerih je zabil 16 golov in zbral 29 podaj. Za Belgijo ima osem golov v 33 nastopih.

Navdušenje Cityja je delil tudi trener Manuel Pellegrini: "Vesel smo, da smo Kevina dobili v našo ekipo. Ne dvomim, da bo ob vrnitvi v premier ligo zelo uspešen. Vsaka ekipa potrebuje uspešnega nogometaša, da jo izboljša, Kevin pa je nedvomno eden takšnih igralcev. Psihično, fizično, taktično in tehnično je na takšni ravni, da se bo lahko takoj vključil v ekipo."

Pri 24 letih bo tako de Bruyne drugič skušal osvojiti Otok. Prvič ni bil najbolj uspešen, pri Chelseaju je podpisal leta 2012, a se je kot posojen igralec vrnil v Genk, od koder ga je pot vodila v Nemčijo k Werderju. Sledila je vrnitev v London, a spet ne najbolj plodna, po le petih tekmah pa so ga Londončani januarja lani prodali Wolfsburgu za 18 milijonov funtov.

O denarju City ni poročal, zato pa so angleški in nemški mediji že več dni polni bolj ali manj natančnih ugibanj o količini denarja, ki se je ob prestopu Belgijca pretočil iz Anglije v Nemčijo. Največkrat omenjena številka je 75 milijonov evrov, številka je, če drži, tudi rekord pri prestopu v nemški bundesligi. Angleški mediji pa pišejo o rekordu za City, ki še za nobenega nogometaša doslej ni odštel 55 milijonov funtov, ta številka pa bi pomenila tudi drugo mesto vseh angleških prestopov po tem, ko je Manchester United lani odštel 59,7 milijona funtov za Angela Di Mario.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.