Debakel Gorice proti Mariboru

Foto: Žurnal24 Tavares je leta 2008 prišel v Maribor iz Apoela in nemudoma postal eden izmed kl
Maribor je po visoki zmagi v gosteh proti HiT Gorici s 6:0 na dobri poti do novega naslova državnih prvakov. Olimpija z dvema zadetkoma Davorja Škerjanca v gosteh z 2:1 ugnala Nafto.
Oglej si celoten članek
V sredo večni derbi
V sredo nas v Ljudskem vrtu čaka večni derbi, kjer bo Olimpija poskušala prvič po finančnem zlomu kluba leta 2005 premagati Maribor.

Novogoriški nogometaši so proti Mariborčanom, ki so vse bližje naslovu državnega prvaka, doživeli pravo katastrofo. V mrežo so spustili kar šest žog, od tega je tri gole zabil Marcos Tavares. Maribor ima šest kol pred koncem sezone 10 točk prednosti pred drugouvrščenimi Domžalami, Gorica pa je kljub visokemu porazu v varnem zavetju sredine lestvice – na šestem mestu ima 40 točk, osem več od sedmouvrščene Nafte.

Strelski šov Štajercev se je začel v 17. minuti. Goran Cvijanović je izvedel kot, v kazenskem prostoru pa je bil najvišji Tavares in z glavo natančno zadel v desni zgornji kot domačih vrat. Mariborčani so prednost podvojili v 29. minuti. Takrat je bil v vlogi podajalca Tavares, ki je žogo vrnil na dobrih 10 metrov v sredino kazenskega prostora, Cvijanović pa je zadel desni spodnji kot domačih vrat. V 44. minuti je Tavares z natančnim strelom iz sredine kazenskega prostora povišal na 3:0. Takoj po začetku drugega polčasa so gosti povišali na 4:0, ko je z glavo po podaji z desne strani zadel Etien Velikonja in dokončno razrešil vse dvome o zmagovalcu. Petarda v goriški mreži je odjeknila že dve minuti zatem, ko se je med strelce po Cvijanovićevi podaji vpisal Dejan Mezga, v 53. minuti pa je Tavares po novi podaji Cvijanovića z desne strani z glavo zabil svoj tretji gol na tekmi in tudi postavil končni izid.

Zmaji na krilih Škerjanca
Olimpija
v spomladanskem delu še naprej ne pozna poraza. Zmaji so slavili tudi na zahtevnem gostovanju v Lendavi, kjer so domačo Nafto odpravili z 2:1. Domači so upanje gradili na motivaciji in "zakonu bivšega" (za Nafto igrajo nekdanji Olimpijini igralci Agim Ibraimi, Sait Idrizi, Luka Prašnikar …), a brez učinka. Olimpija zdaj za tretjim Koprom zaostaja le še tri točke.

Foto: Žurnal24

Prvih 45. minut je minilo brez zadetkov, temveč le z nekaj polpriložnostmi. Gledalci so se še najbolj razburili v 29. minuti, ko sodnik Robert Ponis ni pokazal na belo točko po igranju Davida Kašnika z roko v svojem kazenskem prostoru. V drugi polčas so nekoliko bolje krenili domači, toda vodstva so se veselili gostje. Domači branilci so pozabili na Davorja Škerjanca, ki je z roba kazenskega prostora zadel pod prečko. Nato so imeli lepo priložnost še domači, ki je niso izkoristili. Na drugi strani pa se je osmešil napadalec Tomo Šokota, ki je z le nekaj metrov zgrešil nemogoče. V 73. minuti je Luka Prašnikar streljal s 15 metrov, Damir Botonjić je žogo odbil, Vedran Vinko pa jo je iz neposredne bližine poslal v prazno mrežo in izenačil. Odločitev o zmagovalcu je padla tri minute pred koncem. Škerjanc je sicer slabo zadel žogo, a se je ta ob slabem posredovanju vratarja Nemanje Jozića odkotalila v mrežo.

Smukavec domžalski junak
Domžalski
nogometaši so proti Primorju vpisali pričakovano zmago, s katero so še naprej zanesljivo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Junak tekme je bil Jernej Smukavec, ki je zabil edini gol na tekmi. Domžale imajo na drugem mestu štiri točke prednosti pred Koprom, medtem ko so Ajdovci bolj ali manj odpisani, saj so z 18 porazi trdno zasidrani na zadnjem mestu. Za predzadnjim Triglavom zaostajajo za sedem točk.

Rudar prekinil negativni niz
Nogometaši Rudarja iz Velenja so po treh zaporednih porazih proti Celju znova zmagali. S tem so se obdržali v sredini lestvice in krepko nad začeljem. Dokaj zanimivo srečanje v rudarskem mestu je v 78. minuti po podaji Damjana Trifkovića v kazenski prostor odločil Rajko Rotman, ki je s strani z lobom ugnal celjskega vratarja. V Kranju sta se domači Triglav in Koper razšla brez zadetkov. Le 150 gledalcev ni spremljalo kakovostne predstave, obe ekipi sta si namreč priigrali le nekaj pravih priložnosti. Kanarčki so z osvojeno točko ostali na tretjem mestu, Triglav pa je na lestvici na predzadnjem, devetem mestu.

Lestvica:
1. Maribor 65 točk
2. Domžale 55
3. Koper 51
4. Olimpija 48
5. Rudar Velenje 40
6. HiT Gorica 40
7. Nafta 32
8. Celje 32
9. Triglav 29
10. Primorje 22

Prva liga, 30. kolo:              

Rudar : CM Celje 1:0 (0:0)
Rotman (79)

Triglav : Luka Koper 0:0 (0:0)

Nafta : Olimpija 1:2 (0:0)
Vinko (73); Škerjanc (59, 87)

Domžale : Primorje 1:0 (0:0)
Smukavec (68)

Hit Gorica : Maribor 0:6 (0:3)
Tavares (17, 44, 52), Cvijanović (29), Velikonja (46), Mezga (48)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.