'Debelušček', ki je šokiral Joshuo, danes ni več takšen

Nekdanji svetovni prvak težke kategorije je v najboljši fizični formi svojega življenja.
Oglej si celoten članek

Boksarski as Andy Ruiz Jr. se je med pripravami na vrnitev v ring, kjer se bo 4. septembra v Los Angelesu pomeril s Kubancem Luisom Ortizom, znebil kopice odvečnih kilogramov in močno izboljšal svojo fizično pripravljenost. 

Ameriški boksar mehiškega rodu je pred tremi leti v Savdski Arabiji šokiral tedaj neporaženega svetovnega prvaka Anthonyja Joshuo, nato pa na povratnem dvoboju šest mesecev kasneje gladko izgubil po soglasni sodniški odločitvi.

Ruiza Jr. se je po šokantni zmagi nad britanskim šampionom prijel vzdevek 'debelušček', uspeh pa mu je tako stopil v glavo, da je pred povratnim obračunom pridobil še sedem kilogramov.

"Pridobil je toliko kilogramov, da ni mogel ujeti nasprotnika. Roke so bile utrujene, ni mogel udarjati. 'Ne morem, ne morem', nam je odgovarjal, ko smo ga spodbujali, naj udarja. Ves čas samo direkt v telo ali desno roko. Kombinacij ni bilo, to ga je frustriralo. 'Ne vem, kaj se dogaja z menoj. Moje roke,' je govoril. Poskušali smo mu pomagati. Kasneje je priznal, da bi nas moral poslušati," je po porazu razkril njegov oče.

Tudi sam boksar je priznal, da so bile priprave na obrambo naslova vse prej kot priložnosti primerne. "Pojedel sem vse. Čisto vse. Zato sem se toliko zredil. Preveč sem se zabaval. Preveč sem slavil. Vsak dan sem se veselil s prijatelji. Popil sem preveč piva," je povedal.

Zdaj je očitno obrnil nov list in pod vodstvom legendarnega boksarskega trenerja Eddyja Reynose močno spremenil svoje življenjske navade, kar so odraža tako v njegovem izgledu kot fizičnem počutju.

Sodeč po posnetku, ki ga je na twitterju objavil ESPN Ringside, je Ruiz fizično nared za povratek na svetovni boksarski vrh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.