Debevec 1,3 kroga oddaljen od finala

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Slovenski strelec Rajmond Debevec je na svetovnem prvenstvu v Granadi zasedel 22. mesto v disciplini malokalibrska puška leže, potem ko je zadel 624,0 kroga, medtem ko je Kevin Venta tekmo z zračno pištolo s 572 krogi končal na 60. mestu.
Oglej si celoten članek

Nosilec treh olimpijskih odličij in edini slovenski predstavnik na današnji kvalifikacijski tekmi Rajmond Debevec je za 4,3 kroga izboljšal dosežek s sredine eliminacijske tekme. Debevec se je na tukajšnjem strelišču boril po najboljših močeh, nanizal dokaj lepe serije 103,9, 102,9, 105,2, 103,7, 104,4 in 103,9, na koncu pa mu je do uvrstitve v finale zmanjkalo 1,3 kroga.

Ob tem je imel Debevec tudi smolo, da je streljal na desni strani, kjer so bili sunki zahodnega vetra veliko močnejši kot na levi polovici strelišča. V finale se je z ugodnejše strani uvrstilo kar šest tekmovalcev, z desne le dva, na tej strani pa sta bila tudi strelska velemojstra in ena glavnih kandidatov za odličja, Italijan Niccolo Campriani in Belorus Sergej Martinov, ki sta doživela usodo Debevca.

Debevec: "Naredil vse, kar zmorem"

"Naredil sem vse, kar zmorem, vendar je bilo na strelski črti več bolje pripravljenih tekmovalcev," je takoj po današnji preizkušnji dejal Debevec in dodal: "V Granadi sem ponovil svoj najboljši mednarodni izid v tej sezoni, a to je bilo dovolj le za 22. mesto. Do finala mi je zmanjkalo 1,3 kroga, merjeno v desetinkah, pa je to vendarle kar velika razlika."

"Tekma je bila težka. Imel sem mesto, kjer je pihalo močneje kot na drugi strani strelišča. Na to sem bil pripravljen že v sredo, ko sem videl vremensko napoved, a ne bom iskal izgovorov. Tehnično sem streljal dokaj dobro, a vendarle ne na vrhunski ravni," je še dodal Debevec, ki ga konec tega tedna čaka še nastop v disciplini malokalibrska puška leže, v drugi polovici svetovnega prvenstva pa še dve preizkušnji s puško velikega kalibra.

Na današnji tekmi je zmagal Avstralec Warren Potent (210,0/626,9), drugi je bil Nemec Daniel Brodmeier (208,6/625,7), tretji pa Belorus Juri Šerbačevič (188,0/626,9). Na ekipni tekmi je zmagala Kitajska (1870,8) pred Belorusijo (1870,0) in Srbijo (1868,4), Slovenija v postavi Debevec-Robi Markoja-Mitja Kočevar pa je s 1837,7 zasedla 28. mesto.

Venta 54. in 60.

Kevin Venta je po 54. mestu z malokalibrsko pištolo danes nastopil še z zračno, 572 krogov pa mu je na koncu navrglo 60. mesto. Ormožan je slabo odprl (94 krogov) in končal (91 krogov) današnjo preizkušnjo, najboljšo serijo strelov pa uprizoril v tretji, ko je zadel 98 krogov.

"Z izidom sem kar zadovoljen. Lahko bi bilo boljše, a tudi slabše. Vedel sem, da bo današnja preizkušnja zelo zahtevna, na to sem se tudi pripravil. Trudil sem se po svojih najboljših močeh, žal mi je le, da sem bil v zadnji seriji preveč napet, v pomanjkanju časa pa mi je padla tudi zbranost," je dejal Venta, ki ga je današnja tekma dodobra izmučila.

Danes še Dvoršakova in Stojak

Danes bo na strelsko črto stopila še Živa Dvoršak. Pred njo je eliminacijska tekma v disciplini malokalibrska puška trojni položaj, v mladinski konkurenci z zračno pištolo pa se bo preizkusil Sašo Stojak.

V petek se bodo predstavile še slovenske strelke z zračno pištolo Petra Dobravec, Majda Raušl in Mojca Kolman v članski in Anuša Kovačič v mladinski konkurenci ter Jasmina Maček v trapu, pred Debevcem, Markojo in Željkom Moičevićem pa je eliminacijska tekma v strelskem maratonu - malokalibrska puška trojni položaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.