Debitiral s št. 7 in dal gol za zmago

Foto: Žurnal24 Michael Owen je za Manchester United debitiral z odločilnim golom za zmago.
Ni jih bilo malo, ki so menili, da Michael Owen ne bo prava okrepitev za Manchester United. A na prvi tekmi je že dosegel odločilni gol. Obtem pa je nosil dres s številko 7.
Oglej si celoten članek
 
 

Michael je zelo kakovosten nogometaš. Nanj se bomo lahko zanesli.

Alex Ferguson

 
Manchester United, ki je na azijski turneji, je v Kuala Lumpurju s 3:2 ugnal ekipo  Malaysia XI. Srečanje si je na stadionu Bukit Jalil ogledalo skoraj 100.000 gledalcev. Strelec odločilnega gola je bil v 85. minuti srečanja nekdanji član Newcastle Uniteda in angleške reprezentance, Michael Owen, ki je tako na najlepši možni način kronal svoj debi v dresu rdečih vragov. Owen se je kot prost igralec preselil na Old Trafford pred mesecem dni. V igro je vstopil v 61. minuti kot menjava za Wayna Rooneyja, ko je na semaforju pisalo 2:2. Pet minut pred koncem tekme je svoj prvenec v dresu Uniteda kronal z zadetkom. "To je bil tipičen Michaelov gol. Prvi je v zadnjih minutah resneje ogrozil nasprotnika in to od njega tudi pričakujemo. Michael je zelo kakovosten nogometaš. Nanj se bomo lahko zanesli," je svojega novega varovanca pohvalil trener Alex Ferguson.

 

Owen s številko 7

Owen je zaigral z dresom s številko 7, ki so jo pri Unitedu v preteklosti nosili takšni mojstri, kot so George Best, Byran Robson, Eric Cantona, David Beckham in Cristiano Ronaldo. "Zame je velika čast, da nosim dres s številko 7," je dejal Owen.

Trener Manchestra je na azijsko turnejo odpeljal 22 igralcev, pred tekmo pa je napovedal, da jo bo začel z najmočnejšo enajsterico, v kateri pa ni bilo Owna. Prednost sta dobila Rooney in Dimitar Berbatov. Poleg Owna sta se med strelce za goste vpisala še Rooney v 8. in Nani v 27. minuti, za gostitelje pa je na 2:2 izenačil Armri Yahyah v 45. in 52. minuti. "Z rezultatom sem zadovoljen, kar zadovoljen pa sem tudi z igro ekipe," je po srečanju strnil Ferguson. Ker je Manchester odpovedal gostovanje v indonezijski Džakarti (zaradi bobnih napadov), bodo ostali v Kuala Lumpurju in v ponedeljek še enkrat igrali z ekipo Malaysia X1. Medtem so njihovi mestni tekmeci, Manchester City, na pripravah v Južni Afriki in so na prvi od treh prijateljskih tekem z 0:2 izgubili proti ekipi Orlando Pirates. Carlos Tevez in Roque Santa Cruz še nista debitirala za City.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.