Dejansko je zmanjkal gol v gosteh

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Slovenska nogometna reprezentanca je z neodločenim izidom na povratni tekmi z Ukrajino v Ljudskem vrtu (1:1) ostala brez nastopa na evropskem prvenstvu, ki bo prihodnje leto v Franciji.
Oglej si celoten članek

Varovanci Srečka Katanca so v izdihljajih srečanja pred razprodanimi tribunami Ljudskega vrta pritiskali za zadetek, ki bi jim prinesel podaljšek in ohranil upanje za uvrstitev na Euro 2016, na koncu pa so se globoko v sodnikovem podaljšku izenačujočega zadetka veselili Ukrajinci, ki so si tako priigrali vstopnico za nastop na prvenstvu stare celine.

V zadnjih minutah srečanja je bilo na zelenici slovenskega državnega prvaka ogromno prerivanja in poskusov zavlačevanja s strani gostujočih nogometašev, ki so za sleherni dotik potrebovali pomoč zdravniške službe.
Foto: Anže Petkovšek kvalifikacije Slovenskim nogometašem so popuščali živci, kar sta s prerivanjem dokazala Milivoje Novaković in Dejan Lazarević, že tako napeto situacijo pa je začinil še nepotreben rdeči karton Miša Brečka, ki je dokončno pokopal vse upe slovenske reprezentance.

Katačnevi varovanci so bili s prikazanim zadovoljni, obžalujejo le zapravljene priložnosti v gosteh, k bi lahko dodobra spremenile potek tekme v Mariboru.''V ekipi imamo dobre nogometaše. V naslednjih kvalifikacijah moramo dobro začeti in prepričan sem, da se lahko uvrstimo na svetovno prvenstvo,'' je o prihodnosti razmišljal Kevin Kampl in dodal, da mora Slovenija za ohranjanje kvalitete zagotoviti uspešno medgeneracijsko sodelovanje.

''Ne vem, kaj se bo zgodilo. Stvari se spreminjajo. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo, moramo rasti kot ekipa in dati vse od sebe. Igralci, ki bodo prišli na novo, in igralci, ki so že tu, se morajo razvijati skupaj, tako kot smo se mi. Odigrali smo dobre kvalifikacije. Danes smo odigrali eno najboljših tekem, odkar igram za reprezentanco. Dali smo vse, kar je bilo možno. Škoda, da nam ni uspelo,'' je dodal nogometaš Bayerja iz Leverkusna.

Zamujeno priložnost je po tekmi obžaloval tudi Nejc Pečnik. ''Dejansko nam je zmanjkal gol v gosteh. Tudi danes smo bili zelo blizu, na koncu nam je zmanjkalo malo sreče. V reprezentanci ni bilo šibkega člena, vsi smo dali svoj maksimum. Tako bi morali igrati vsako tekmo. Škoda, da smo zaključili ta ciklus. Lahko bi se veselili,'' je povedal član japonskega drugoligaša.

Foto: Anže Petkovšek kvalifikacije

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.