Dekle za milijon dolarjev

Foto: Žurnal24 Se bo Justine Henin veselila še drugega zaporednega naslova v Madridu?
Teniška sezona v ženski konkurenci je pred sklepnim dejanjem. Na sporedu je le še turnir najboljših osmih tenisačic.
Oglej si celoten članek
 

Žreb po skupinah

Rumena skupina:
1. J. Henin (Bel)
3. J. Janković (Srb)
5. S.  Williams (ZDA)
7. A. Čakvetadze (Rus)

Rdeča skupina:
2. S. Kuznjecova (Rus)
4. A.  Ivanović (Srb)
6. M. Šarapova (Rus)
8. D. Hantuchova (Slk)

Najboljših osem tenisačic se bo v Madridu od srede do nedelje pomerilo za nagradni sklad kar treh ameriških dolarjev, od katerih si bo končna zmagovalka odrezala največji kos pogače v vrednosti milijona dolarjev. Mastersa se bodo udeležile tudi najboljše štiri ženske dvojice, tekmovanje pa bodo začele v soboto. Skupaj z japonsko veteranko bo nastopila tudi Katarina Srebotnik .

Heninovi največ možnosti
V posamični konkurenci se ugibanja o zmagovalki bolj ali manj vrtijo okoli belgijske šampionke Justine Henin . Ta čas najboljša igralka na svetu v Madrid prihaja kot zmagovalka devetih turnirjev v letošnjem letu, vključno z zmagami na Rolland Garrosu in Odprtem prvenstvu ZDA – in to čeprav je bil njen začetek sezone zaznamovan z obilico osebnih težav. Sredi leta se je vnovič povzpela povsem na vrh lestvice najboljših igralk na svetu, kjer se prepričljivo drži že 20 tednov.


Svetlana Kuznjecova je nosilka rdeče skupine. © sourcename

 

"Na Madrid imam lepe spomine, saj sem bila lani tu prva in leto končala kot številka 1 na svetu. Lanski uspeh si želim ponoviti, čeprav se zavedam, da si zmage želijo vse druge tekmovalke," je po prihodu v Španijo dejala Heninova, ki ima že obilico izkušenj s sklepnih turnirjev, saj je na zadnjem turnirju sezone nastopila že petič, dvakrat pa je nastop morala odpovedati zaradi poškodbe oziroma bolezni.

 
 

Z uvrstitvijo v Madrid sem izpolnila osnovni cilj, ki sem si ga zadala. O zmagi sicer ne razmišljam, vendar ....

Svetlana Kuznjecova

 
Rumena težja od rdeče?
Enega od redkih porazov je doživela v spopadu z Američanko Sereno Williams , s katero se bo Belgijka v Madridu pomerila tudi v svoji predtekmovalni skupini. Poleg Američanke bosta v rumeni skupini uvrstitev na prvi dve mesti, ki vodita v polfinale, poskušali doseči še Srbkinja Jelena Janković in mlada Rusinja Ana Čakvetadze . Po mnenju strokovnjakov je rumena skupina nekoliko močnejša od rdeče, v katero je žreb postavil Rusinji Svetlano Kuznjecovo , drugo s svetovne jakostne lestvice, in Marijo Šarapovo , še eno mlado tekmovalko Ano Ivanović iz Srbije ter Slovakinjo Danielo Hantuchovo , ki se je na finalni turnir uvrstila šele po odpovedi starejše od sester Williams ( Venus ).
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.