Dekleta takoj po izpustu strpali nazaj za rešetke

Foto: Profimedia pussy riot
Na prostosti so bile samo nekaj sekund.
Oglej si celoten članek

Štiri članice politične punk-skupine Pussy Riot, ki so med nogometnim finalom svetovnega prvenstva stekle na igrišče moskovskega stadiona Lužniki, pravijo, da so jih v ponedeljek, takoj po izpustu iz zapora, ponovno pridržali.

Skupina je na svoji strani Facebook objavila, da je policija pridržala štiri članice skupine, potem ko so zapustile zapor po odsluženi 15-dnevni kazni zaradi motenja tekme.

Razlog za njihovo pridržanje ni jasen, skupina pa pravi, da so članice obtožili organizacije in javnega nastopanja brez predhodnega pisnega naznanila, zaradi česar obstaja možnost, da bodo v zaporu preživele še dodatnih deset dni.

Ruska vlada je potrdila njihov pripor, vendar ni navedla razloga zanj, poroča ruska agencija tass.

Skupina pravi še, da so aktivistke odpeljali na postajo, kjer bodo ostale čez noč.

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:28 31. Julij 2018.

    pravilno , da so jih zaprli; njihove akcije so primitivne in ne pasejo nikamor...

  • 13:26 31. Julij 2018.

    MODERATOR!!!!!!!!!!!!! zacni ze enkrat brisati kretenizme od Leah_Gibbes

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.