Del Bosque bo v Brazilijo vzel tudi rezervista Reala

Foto: EPA
Foto: EPA
Španski selektor Vicente del Bosque je na seznam igralcev, ki jih bo junija odpeljal na pokal konfederacij v Brazilijo, uvrstil tudi Realovega kapetana Ikerja Casillasa in Chelseajevega napadalca Fernanda Torresa. Del Bosque bo moral spisek 26 nogometašev do odhoda v Južno Ameriko skrčiti za tri imena.
Oglej si celoten članek

Vicente del Bosque je tako držal obljubo. Kljub "zamrznjenosti" na klopi Real Madrida je za odhod na pokal konfederacij vpoklical vratarja in kapetana Ikerja Casillasa, zraven pa sta po krajši odsotnosti tudi napadalec Chelseaja Fernando Torres in navdušujoči vezist novega evropskega prvaka Bayerna Javi Martínez.

Del Bosque je na novinarski konferenci priznal, da se še ni povsem odločil o končnih potnikih v Brazilijo, kjer bodo aktualni evropski in svetovni prvaki v skupini B igrali z Urugvajem, Tahitijem in Nigerijo, še prej pa jih čakata pripravljalni tekmi proti Haitiju in Irski v ZDA.

Španski selektor bo končni seznam oddal po zadnjih ligaških tekmah, ki bodo na sporedu ta teden. Pokal konfederacij se bo začel 15. junija. Med izbranci Del Bosqueja se niso znašli napadalca Seville in Athletica Álvaro Negredo in Fernando Llorente, branilec Atlética Juanfran Torres, ...

"Casillas eden izmed naših"

"Vzeli bomo tiste, ki nam bodo pomagali, da bi odigrali dober turnir. Gre za športne kriterije. Praktično nemogoče je, da bi bili na seznamu vsi, ki so si to zaslužili. Vsakemu je všeč nekaj drugega. Nemogoče je zadovoljiti vse," je v španski reprezentančni bazi Las Rozas v okolici Madrida dejal Del Bosque.

"V primeru Ikerja vemo, da se je poškodoval v Valencii in potem okreval. Odigral je nekaj tekem po poškodbi, nato pa je prenehal z igranjem. Zatrdil nam je, da je v dobri formi. Z njim smo govorili v Franciji in od takrat naprej ne več, ampak rekel mi je, da je dobro. On je eden izmed naših."

Seznam španske reprezentance za pokal konfederacij:

Vratarji: Iker Casillas (Real Madrid), Victor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool);

Branilci: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), César Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona), Ignacio Monreal (Arsenal), Raúl Albiol (Real Madrid), Javi García (Manchester City);

Vezisti: Javi Martínez (Bayern München), Xavi Hernández (Barcelona), Andrés Iniesta (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Xabi Alonso (Real Madrid), Beñat Etxebarria (Real Betis);

Napadalci: Cesc Fàbregas (Barcelona), David Villa (Barcelona), David Silva (Manchester City), Roberto Soldado (Valencia), Pedro Rodríguez (Barcelona), Juan Mata (Chelsea), Jesús Navas (Sevilla), Fernando Torres (Chelsea).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.