Del Bosque: "Pep ima talent za selektorja!"

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V intervjuju za španski športni časnik As je selektor Španije Vicente del Bosque dejal, da kot velikega selektorskega talenta vidi trenutnega trenerja FC Barcelone Josepa Guardiolo: "Ima talent in izkušnje za selektorja," je povedal nekdanji trener Real Madrida.
Oglej si celoten članek

Trener Barcelone Josep Guardiola je pred tednom dni dobil največje katalonsko priznanje in navdušil s srčnim govorom, tokratno priznanje pa prihaja iz ust njegovih najbolj spoštovanih kolegov. Selektor Španije Vicente del Bosque ga je v intervjuju za športni dnevnik As namreč izpostavil kot selektorskega talenta:

"Pep mi je zelo všeč in brez dvoma bi bil pripravljen (kot naslednik Del Bosqueja, op. a.). On in ostali trenerji, ki so še tukaj. Imen ne bi dajal. Pep Guardiola ima nek svoj način delovanja in talent za selektorja, prav tako pa ima potrebne predpriprave in izkušnje. So še ostali, ki so dobro pripravljeni. V Španiji imamo dobre, izvrstne trenerje," je povedal Del Bosque.

Aktualni selektor se je obrnil še k izjemno uspešnim kvalifikacijam za Euro 2012, na katerega so se Španci s stoodstotnim izkupičkom uvrstili predčasno. Kot glavne rivale je Del Bosque izpostavil Nizozemce, Nemce, Angleže in Portugalce: "Reprezentanci so uspele perfektne kvalifikacije. Imamo vozovnico dve tekmi pred koncem in polno bero točk: 18 od 18. Smo na nivoju let 2008 in 2010, ampak leta 2012 prihajajo težki nasprotniki, kot so Nizozemska, Nemčija, Anglija in Portugalska, ki imajo izjemne ekipe."

Tudi tokrat se Del Bosque ni mogel izogniti vprašanju o slabem vzdušju v reprezentanci, ki je zamenjalo idilo po naslovih na Euru 2008 in svetovnem prvenstvu 2010. Napetosti na relaciji Real Madrid-Barcelona sta v glavni meri mirila kapetana reprezentance Iker Casillas in Xavi Hernández, je pa Del Bosque izpostavil še nekaj "gasilcev": "Iker in Xavi sta kapetana. Sta razumevajoča in preprosta fanta, ki si delita novejšo zgodovino, in ki imata rada nogomet ter reprezentanco. Ampak vloga ostalih z veliko reprezentančnimi tekmami, ljudje kot so (Pepe) Reina, (Fernando) Torres, (Sergio) Ramos ali Xabi Alonso so bili, med drugimi, prav tako pomembni."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.