Del Potro izločil še Nadala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V finalu olimpijskega teniškega turnirja posameznikov bosta igrala Argentinec Juan Martin del Potro in Britanec Andy Murray.
Oglej si celoten članek

Britanski teniški zvezdnik Andy Murray bo imel priložnost za obrambo posamičnega olimpijskega naslova s prejšnjih iger v Londonu 2012. V polfinalu moškega turnirja v Riu je brez večjih težav premagal Japonca Keija Nishikorija s 6:1, 6:4. Če bo Škotu uspelo dobiti še zadnji dvoboj v Riu, bo postal prvi z uspešno obrambo olimpijske zlate medalje med teniškimi igralci.

V velikem finalu Ria bo njegov tekmec Argentinec Juan Martin del Potro. V maratonskem dvoboju proti Rafaelu Nadalu, potem ko sta oba igralca uprizorila nekaj vrnitev in naredila tudi precej napak ter zapravljala vodstvo, je bil po več kot treh urah boljši Argentinec s 5:7, 6:4, 7:6 (5).

V tretjem nizu je imel del Potro v podaljšani igri dve zaključni žogi, eno je Nadal še rešil, nato pa ob sicer dobrem napadu poslal žogico izven igrišča in s tem izgubil možnost za drugo posamično olimpijsko zlato v karieri. Španec je sicer včeraj slvil v igri dvojic.

Del Potro ima tako že najmanj srebrno medaljo, na poti do finala pa tudi dva prestižna "skalpa". Že v uvodu je v Riu presenetil prvega favorita Srba Novaka Đokovića, zdaj pa še zmagovalca iz Pekinga 2008.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.