Del Potro izničil prednost Hrvatov

Foto: EPA
Foto: EPA
Po koncu prvega tekmovalnega dne v finalu Davisovega pokala med Argentino in Hrvaško je rezultat poravnan na 1-1 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Argentinska reprezentantca je po zaslugi Juana Martina Del Potra, ki je v štirih nizih premagal 37-letnega veterana Iva Karlovića, izenačila izid s Hrvaško in ohranila lepe možnosti za prvo lovoriko tega ekipnega tekmovanja. Južnoameriška teniška velesila je v finalu pokala Davis izgubila v letih 1981, 2006, 2008, 2011.

Hrvaška, zmagovalka v sezoni 2005, je v zagrebški Areni povedla po zmagi Marina Čilića, vendar je imel udeleženec letošnjega zaključna turnirja in nekdanji zmagovalec ZDA (2014) presenetljvo veliko težav s Federicom Delbonisom, ki ga je premagal s 6:3, 7:5, 3:6, 1:6. 6:2.

Šesti igralec sveta je ob podpori domačih gledalcev povedel z 2:0 v nizih, a se je Argentinec vrnil, po več kot treh urah pa so se velike točke vendarle veselili Hrvati.

V soboto bo v Zagrebu na sporedu obračun dvojic.

Davisov pokal, finale:

HRVAŠKA 1-1 ARGENTINA

1. krog:

Marin Čilić - Federico Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2
Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 4:6, 7:6, 3:6, 5:7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.