Del Potro "za nagrado" proti Noletu v polfinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
Juan Martín del Potro si je z zmago proti Rogerju Federerju na zadnji tekmi skupinskega dela zaključnega turnirja v Londonu priigral vstopnico za polfinale. Z večerno zmago nad Jankom Tipsarevićem je David Ferrer poskrbel za polfinalni par Federer - Andy Murray in Del Potro - Novak Đoković.
Oglej si celoten članek

V prvem sobotnem teniškem dvoboju najboljše osmerice igralcev sveta na zaključnem turnirju v Londonu si je Švicar Roger Federer kljub porazu proti Argentincu Juanu Martínu del Potru priboril polfinalni nastop.

Polfinalni pari so bili vse do zadnjega kljub vsemu zaviti v meglo, saj jih je zaradi zapletenega stanja na lestvici določil šele večerni obračun med Špancem Davidom Ferrerjem in Srbom Jankom Tipsarevićem. V skupini B je bilo možnih kar sedem scenarijev, zmaga Argentinca po treh nizih pa je še bolj zapletla položaj.

Večerna zmaga Tipsarevića bi kot prvouvrščenega v polfinale poslala Del Potra, zmaga Ferrerja pa je pripeljala do tega, da so bili trije igralci izenačeni z enakim številom zmag, zaradi višjega odstotka osvojenih nizov pa je prvo mesto tako osvojil Federer.

Šestkratni zmagovalec teniškega zaključka sezone se bo v polfinalu pomeril z Britancem Andyjem Murrayjem, drugouvrščeni Del Potro pa bo igral proti Novaku Đokoviću.

ATP World Tour Finals, 3. kolo:

Skupina B

Juan Martín del Potro (Arg) : Roger Federer (Švi) 7:6 (3), 4:6, 6:3;
David Ferrer (Špa) : Janko Tipsarević (Srb) 4:6, 6:3, 6:1.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.