Delo z Džikićem mu je v užitek

Foto: www.alesfevzer.com Vlado Ilievski in Marko Milič bosta poslej nosila enaka dresa. Union Olimpija Si
Union Olimpija je z Vladom Ilievskim dobila imenitno nadomestilo za Gorana Dragiča. Makedonec, ki odlično obvlada slovenščino, je bil in bo gotovo spet postal ljubljenec tivolskega občinstva.
Oglej si celoten članek
 

Preberite še ...

Ilievski se vrača med zmaje

Navijači Uniona Olimpije si zadovoljno manejo roke. V nasprotju z nekaj preteklimi sezonami, ko so morali (številni različni) ljubljanski trenerji moštvo pred začetkom nove sezone sestavljati praktično povsem na novo, je tokrat zgodba drugačna. Poleg staroselcev Marka Miliča , Jasmina Hukića , Mihe Zupana in ostalih je Olimpijino vodstvo poskrbelo za kar nekaj pravih okrepitev, ki imajo še veliko prostora za napredek. Jaka Klobučar , Vladimir Golubović in Damjan Rudež so košarkarji, ki jih utegnejo Džikićevi treningi košarkarsko precej oplemenititi.

 

Košarkarska biografija

Vlado Ilievski se je s košarko resneje začel ukvarjati pri Partizanu, nato je sledil odhod v Antalyo ter kasneje v Olimpijo. Njegove sposobnosti so leta 2003 opazili pri Barceloni, kjer je preživel dve sezoni, nato pa po eno pri Romi, Bologni in Sieni.

Novinec? Kje pa!
Ne med obetavne, ampak zrele igralce pa sodi Vladko Ilievski , Olimpijin novinec z najbolj zvenečim imenom. Seveda je ljubljansko okolje 28-letnemu Makedoncu še kako domače, saj je poročen s hčerko legendarnega Petra Vilfana Anjo in reden obiskovalec tako naše prestolnice kot tudi Tivolija. Poleg tega pa ima Vlado za sabo že dve sezoni (2001/02 in 2002/03) v zeleno-belem dresu, v katerih se je gledalcem prikupil z odgovorno igro, modrim vodenjem ekipe, vrtoglavimi prodori in pogumnim prevzemanjem odgovornosti. Med njegove bolj znane poteze sodi izjemen prodor na odločilni tekmi za uvrstitev med najboljših 16 v Evroligi proti Unicaji iz Malage, ko je ob zaostanku svoje ekipe nekaj sekund do konca vzel žogo, odslalomiral pod nasprotnikov koš ter položil za dragoceno zmago.

Vlado se pri Sieni ni ravno naigral. V Ljubljani bo položaj gotovo drugačen. © AFP

 
Vedel je, da bo Džikić vrhunski trener
Ilievskega bodo navijači gotovo toplo pozdravili, vsekakor pa njegovo dobro počutje v Ljubljani ni edini razlog za povratek. "Prva pozitivna stvar, ki se je zgodila v Olimpiji, je prihod Aleksandra Džikića. Ko se je zgodilo to, sem videl, da se Olimpija vrača na pravo pot. Drugi razlog, da sem se vrnil v Ljubljano, je povečanje naše družine za novega člana, ki se bo zgodilo v septembru. Poleg tega verjamem, da se Olimpija lahko vrne na položaje, kjer je bila, na evropski vrh," je povedal Ilievski, ki je trenutno z makedonsko reprezentanco. O Olimpijinem trenerju Aleksandru Džikiću odličnega mnenja nima le njegov nekdanji učitelj Duško Vujošević , ampak je seznam tistih, ki izjemno cenijo njegovo delo, zelo dolg. Na njem je tudi ime novega organizatorja igre zmajev. "Trenerja Džikića poznam še iz časov, ko me je treniral v Partizanu. Že tedaj sem vedel, da bo vrhunski trener. V velik užitek mi je, da spet delam z njim. Ne le jaz, vsi igralci smo z njim zelo zadovoljni. Mislim, da bomo pri njem z ogromnimi koraki napredovali tako posamezniki kot vsa ekipa ." Do kje pa bi lahko Olimpija na ta način odkorakala? "Olimpija ima vsako leto podobne cilje. Naš prednostni cilj bo top 16. To bo sicer zelo težko, saj je skupina izjemno močna, izenačena, vsaka zmaga bo dobrodošla," je zaključil Vlado in odhitel na reprezentančne priprave.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.