Denič: "Nismo bili zreli za zmago"

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski rokometaši so na prvi tekmi drugega dela s 26:28 (15:14) izgubili proti Franciji.
Oglej si celoten članek

Fantom lahko le čestitam, saj je vsak dal svoj maksimum. Srečanje smo izgubili v napadu, kjer je bilo malo preveč izgubljenih žog. Kosali smo se s Francozi, ki so rokometni vladarji zadnjih let. Zreli so bili za poraz, a vprašanje je, ali smo bili mi za zmago,” je po porazu proti aktualnim olimpijskim, svetovnim in evropskim prvakom dejal slovenski selektor Boris Denič. V skupini II tako Slovenija ostaja pri dveh točkah, v torek pa se bo pomerila z Madžari.

Mladi Slovenci so sicer odlično odprli dvoboj s Francozi, v 13. minuti pa so tako vodili s 7:3. Po nekaj tehničnih napakah se je vodstvo stopilo ob koncu prvega polčasa, kljub temu pa so Deničevi izbranci na glavni odmor krenili z golom prednosti. Francozi so na tekmi prvič povedli šele sredi drugega polčasa, ko je za 22:21 zadel Bertrand Gill. Še v 55. minuti je bil izid izenačen na 25, v odločilnih minutah pa so si Slovenci znova privoščili nekaj napak; svoje je dodal tudi legendarni francoski vratar Thierry Omeyer.Bili smo zelo blizu. Smo zelo razočarani. Zgodilo se je nekaj čudnih sodniških odločitev, boljši smo bili 40 minut. Potem ni več šlo,” je tekmo pokomentiral Jure Dobelšek.

Dragan Gajić je dodal: "V drugem polčasu nismo držali ritma tako kot proti Islandiji. Zaradi tega smo morali malo več 'rotirati' igralce. Po mojem mnenju so bile sporne tudi nekatere sodniške odločitve. O njih sicer ne smemo govoriti, a danes je bilo nekaj odločitev v našo škodo. Na koncu sem s krilnega položaja zgrešil 100-odstotno priložnost, Luka Žvižej pa je naredil prestop. Lahko bi osvojili vsaj točko, a je nismo po lastni krivdi." Madžari so z 21:27 izgubili proti Islandiji, Španija pa je s 24:22 ugnala Hrvaško.

Evropsko rokometno prvenstvo, skupina II:

Slovenija : Francija 26:28 (15:14)
L. Žvižej 6, Gajić 5 (2); Barachet 6, Abalo 4, Joli 4 (3)

Lestvica: Španija 5, Hrvaška 4, Madžarska 3, Islandija, Slovenija in Francija 2.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.