Depay za 30 milijonov v United

Foto: EPA
Foto: EPA
Nizozemski reprezentant bo od naslednje sezone član rdečih vragov, kjer bo nad njegovim razvojem bdel rojak Louis van Gaal, sicer nekdanji selektor Nizozemske.
Oglej si celoten članek

PSV Eindhoven in Manchester United sta potrdila dogovor glede prestopa Memphisa Depaya. 21-letnik se bo poleti tako preselil na Old Trafford, kjer bo vadil pod vodstvo nekdanjega nizozemskega selektorja Louisa van Gaala. Depay je s PSV v letošnji sezoni osvojil naslov državnega prvaka.

Pogovori med vpletenimi stranmi so potekali že nekaj časa, čeprav so pri obeh klubih to sprva zanikali. Man United bo za Depaya plačal okoli 30 miijonov evrov. Voetbal International poroča, da odškodnina znaša 27,5 milijona evrov, z bonusi lahko naraste na 32 milijonov. Depay je v letošnji sezoni zbral 38 nastopov za PSV, zabil je 27 zadetkov in vpisal še sedem asistenc. V nizozemskem prvenstvu je ofenzivni vezist v 28 nastopih zadel 21-krat.

"Vnovično delo z Van Gaalom je velik bonus. Zame je Manchester United absolutno sanjski klub, zato me ni bilo potrebno prepričevati o kakovosti fantov tukaj," je za SEG Football v eni prvih izjav dejal Depay in dodal: "Veselim se igranja ob svojih nizozemskih kolegih, toda tudi ob drugih igralcih. Ne moreš zavrniti zanimanja kluba, kakršen je Manchester United."

Depaya so sicer povezovali s celim kupom največjih evropskih moštev, še posebej glasno pa sta se omenjala Unitedov veliki rival Liverpool in francoski prvaki Paris Saint-Germain.

"To je bilo navdušujoče in precej noro obdobje. Dejstvo, da moraš izbirati med toliko vrhunskimi klubi, reči prav nič ne olajša. Vseeno ne smeš verjeti vsemu, kar prebereš – do tega prestopa je prišlo po občutku, ni šlo za denar," je dejal Depay.

Nizozemski zvezdnik se je zahvalil PSV za priložnost in dejstvo, da prestopa ni oviral, upa pa, da bo nekdanje moštvo slovenskega reprezentanta Tima Matavža, ki si je predčasno že zagotovilo nizozemski naslov, le še raslo tudi brez njega.

"Tako veliko sem se naučil pri PSV, ne le na igrišču, temveč tudi kot oseba. Zaradi tega sem hvaležen, toda res sem čutil, da je prišel čas, da grem naprej. Ponosen sem, da sem s PSV osvojil letošnji nizozemski naslov. To je nekaj, kar so si navijači zaslužili, tudi sam pa sem si to močno želel. Klubu želim vse najboljše za naslednjo sezono in upajmo, da bodo naslednje leto znova dvigali pokal," je zaključil mladi Nizozemec.

Depay je v prvi ekipi PSV debitiral v sezoni 2011/12, ko je v klub prišel tudi Matavž, nekdanji član Moordrechta in Sparte Rotterdama pa se je po petletnem igranju v mladinskem pogonu v zadnjih sezonah povsem uveljavil v prvi ekipi ekipe iz Eindhovna, za katero je odigral več kot sto članskih tekem v vseh tekmovanjih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.