Depor zabil štiri Barçi, Barça Deporju pet

Foto: EPA gonzalo higuain Foto: EPA cristiano ronaldo Foto: EPA jose mourinho Foto: EPA ronaldo real madrid celta Foto: EPA luka modrić Foto: EPA augusto fernandez Foto: EPA kaka Foto: EPA pepe aspas Foto: EPA iker casillas alberto contador Foto: EPA barcelona Foto: EPA barcelona deportivo Foto: EPA victor valdes Foto: EPA pizzi Foto: EPA barcelona deportivo Foto: EPA lionel messi
V osmem kolu španske nogometne lige je Real Madrid z 2:0 premagal Celto. Na tekmi, ki so jo aktualni španski prvaki preprosto morali dobiti, sta zadela Gonzalo Higuaín in Cristiano Ronaldo. Slednji je tako dosegel nov mejnik v svoji karieri. Barcelona slavila na infarktni tekmi proti Deportivu (5:4).
Oglej si celoten članek

Prvi je na tekmi nevarno zapretil Sergio Ramos, ki je v četrti minuti po podaji iz kota z glavo streljal mimo gola. Na sredini so pretili trije napadalni vezisti v kombinaciji Özil-Kaká-Modrić. Nogometaši Celte so v prvih desetih minutah uspeli zadrževati posest, vendar se vratom Ikerja Casillasa niso uspeli resneje približati.

Domači navijači na prvi zadetek niso čakali dolgo, saj je v 10. minuti po levi strani prodrl Gonzalo Higuaín, ki je z levico premagal gostujočega vratarja. Varasa so v nadaljevanju obstreljevali Ronaldo, Ramos in Xabi Alonso, Real pa si je v prvih dvajsetih minutah zagotovil 76 odstotno posest žoge.

Prvo pravo priložnost za Celto je v 26. minuti priigral Aspas, na pravem mestu pa Iker Casillas. V nadaljevanju so se varovanci Paca Herrere vendarle nekoliko zoperstavili Madridčanom, a dvoma o tem, kdo prevladuje na igiršču, ni bilo.

V 34. minuti je še enkrat poskusil Aspas, a brez uspeha. V zaključku polčasa je poskušal še Modrić, vendar se rezultat do prvega sodniškega piska ni več spremenil.

Na začetku drugega polčasa je namesto Kakája na igrišče stopil Ángel Di María. V 49. minuti je z velike razdalje meril Modrić, medtem ko je obrambna vrsta Madridčanov delovala brezhibno. V nadaljevanju je Realovcem pričelo zmanjkovati idej in opogumili so se tudi nogometaši Celte.

Izjemno podajo Michaela Essiena v 62. minuti ni uspel izkoristiti Ronaldo, štiri minute kasneje pa je po prekršku nad Özilom sodnik pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je izvajal Ronaldo, ki je streljal v levi kot, vratar je krenil v desno, in Real je povedel 2:0. V 69. minuti je izven kazenskega prostora moral posredovati Casillas in si prislužil rumeni karton.

Foto: EPA cristiano ronaldo Zmaga Reala, ki ni bil najbolj prepričljiv, ob bledi predstavi Celte ni bila več vprašljiva, za nekaj ''zvezdic'' pa je v zaključku poskrbel Ramos, ki je nastreljal živi zid, natančneje obraz Maria Bermeja. Velik aplavz je ob odhodu z zelenice požel Higuaín. Celta se je do najlepše priložnost dokopala v 88. minuti, strel Parka pa je ustavil domači vratar. Real zasluženo, a na trenutke neprepričljivo.

Ronaldo zabeležil še zadnjo ''žrtev''

Pred današnjo tekmo španske nogometne lige je Cristianu Ronadlu manjkala ena sama trofeja. Portugalec je namreč dosegel zadetek proti vsem moštvom, ki nastopajo v La Ligi, razen proti enemu. Uganili ste - proti Celti de Vigo. Z zadetkom v 70. minuti, ki ga je dosegel z bele točke, je Ronaldo med svoje ''žrtve'' pripisal še zadnjo. Eden najboljših, če ne najboljši nogometaš na svetu je v enajstih tekmah v letošnji sezoni zabil že štirinajst golov.

Barcelona do zmage po pravem trilerju

Na tekmi Barcelone in Deportiva so gledalci uživali v pravem nogometnem prazniku, saj sta ekipi prikazali predstavo, ki je postregla kar z devetimi goli. Ponovno je blestel Lionel Messi, ki je dosegel hat-trick, Katalonci pa so po vsega osemnajstih minutah igre vodili že s 3:0. Za Deportivo je z bele točke zadel Pizzi, v 37. minuti pa je Bergantinos znižal na 2:3.

Messi je še pred koncem prvega polčasa spet povišal na dva gola razlike. Argentinec se je med strelce vpisal tudi v drugem polčasu, poleg Pizzija pa je za domače zabil še Alba, ki je dosegel avtogol.

Španska liga, 8. kolo:

Málaga : Valladolid 2:1 (1:1)
Isco (40), Joaquin (87); Manucho (9)

Real Madrid : Celta de Vigo 2:0 (1:0)
Higuaín (10), Ronaldo (70)

Valencia : Athletic Bilbao 3:2 (1:2)
Soldado (26/11m), Costa (88), Valdez (90); Aduriz (19, 30)

Deportivo La Coruna : Barcelona 4:5 (2:4)
Pizzi (26/11-m, 47), Bergantinos (37), , Alba (79/a.g.); Alba (3), Tello (8), Messi (18, 43, 77)
RK: Mascherano (49/Barcelona)

Getafe : Levante 0:1 (0:0)
Michel (87)

Espanyol : Rayo Vallecano 3:2 (1:1)
Verdu (37, 48), Stuani (90); Carrilho (11, 63)
RK: Colotto (81/Espanyol); Labaka (68/Rayo)

Granada : Zaragoza 1:2 (0:2)
El Arabi (77); Postiga (3), Víctor (27)
RK: Iriney (72/Granada)

Osasuna : Real Betis 0:0

Real Sociedad : Atlético Madrid 0:1 (0:0)
Falcao (90)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.