Derbi Celjanom, dve dolenjski zmagi

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na derbiju kola premagali branilce državnega naslova Cimos Koper in jim na lestvici pobegnili na visokih sedem točk prednosti (31:26). Trimo se je prebil na četrto mesto po tesni zmagi nad Mariborom.
Oglej si celoten članek

Cimos Koper je po zaušnici Krškega v prvenstvu doživel nov boleč udarec, saj so jim Celjani s sredino zmago v dvorani Bonifika še dodatno pobegnili na drugem mestu na lestvici. Koprčani so igrali brez reprezentančnega vratarja Gorazda Škofa, ki prestaja disciplinsko kazen lige. Pred 1.500 gledalci, med katerimi je bilo tudi veliko gostujočih, so Celjani v šesti minuti povedli za tri gole. Po golu Nejca Poklarja je bilo v 13. minuti že plus štiri za pivovarje, kar je bila prednost, ki je praktično do zadnje minute niso spuščali iz rok, ko se je Cimos z nekaj hitrimi goli približal na minus dve (15:17).

V drugem polčasu so lahko gledalci spremljali izjemno nervozno tekmo z veliko prekinitvami, ki je v 41. minuti prineslo izenačenje domačim rokometašem. Takrat je svoje mlade soigralce iz zagate rešil vratar Dejan Perić, ki je pivovarjem z dvema odličnima obrambama omogočil ponoven pobeg na tri gole razlike. Še deset minut pred koncem je bil rezultat kljub temu znova poravnan (23:23), med vratarjema Peričem in Juretom Vranom pa se je razplamtel pravcati vratarski derbi, saj sta oba branila kot za stavo, Vran denimo tudi tri sedemmetrovke.

Potem ko je Milorad Krivokapić zapravil možnost za izenačenje, so Celjani po golih Poklarja in Žvižeja spet pobegnili, odločilno prednost treh zadetkov pa jim je po napaki domačih v napadu pristreljal Borut Mačkovšek. Prav gotovo lepa napoved pred velikim derbijem vodilnih ekip lige, saj v Celje naslednji teden prihaja Gorenje Velenje. Celjani želijo s posebno akcijo podreti rekord obiskanosti tekme domače lige, saj 29. februarja pričakujejo kar štiri tisoč navijačev.

1. NLB Leasing liga, 20. kolo:

Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško 26:31 (15:17)
Skoko 6, Brumen 5 (2), Bombač 5 (2), Skube 4; Žvižej 7 (2), Marguč 6, Poklar 5

Maribor Branik : Trimo Trebnje 24:25 (14:15)
Špelić in Mirković 6; Skube 12, Zarabec in Rojc 4

Krka : Istrabenz Plini Izola 26:24 (11:10)
Čančar 11, Papež 8; Čosić 6

Gorenje Velenje : Krško 29:23 (17:11)

Šmartno Herz Factor banka : Jeruzalem Ormož 31:43 (16:22)
Markovič 7; Bogadi 8, Cingesar7

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.