Derbi: "Policistov bo dovolj"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Okrog 200 do 250 navijačev Olimpije Green Dragons se bo odpravilo na nocojšnji derbi z Mariborom (18:00). S Policije sporočajo, da bo na zelenem vlaku njihovih pripadnikov dovolj.
Oglej si celoten članek

"V takšnih primerih vedno spremljamo zadeve. Prisotni bomo, kjer se bodo navijači zbrali, nato pa jih bomo spremljali do konca oziroma do mariborske železniške postaje, kjer bodo nadzor prevzeli mariborski policisti," je za zurnal24.si pojasnil Vinko Stojnšek z ljubljanske policijske uprave.

V Maribor, kjer se ob 18. uri začenja najbolj opevan derbi slovenske nogometne lige - njegova jesenska izvedba v Stožicah je bila precej incidentna - med Mariborom in Olimpijo, se je predvidoma odpravilo od 200 do 250 najbolj vnetih Olimpijinih navijačev Green Dragons, ki so se v štajersko metropolo odpravili z lastnim vlakom, gotovo pa kdo tudi z lastnim vozilom. "Tudi na vlaku bodo policisti. Natančnih podatkov o številu praviloma ne dajemo. Lahko pa povem, da jih bo dovolj. Težko bi povedal, kaj pričakujemo od gostovanja v Mariboru. Kakšnih večjih kršitev ponavadi na vlaku ni. Če pa se bodo zgodile, bomo ukrepali," je dodal Stojnšek.

Vse prej kot mirno pa je bilo na zelenem vlaku pred nekaj več kot dvema letoma, ko je 14 oseb namesto v Ljudskem vrtu končalo na policijski postaji. "Nismo delali nikakršnih izgredov, ni bilo bakel. Edini bakli, ki smo ju prižgali, sta zagoreli v Ljubljani uro pred odhodom vlaka. Postanek na Teznem ni bil predviden. Ko se je vlak ustavil, sem pogledal skozi okno, nato pa sem kmalu začutil, da me nekdo grabi od zadaj in kmalu sem se znašel v marici. Izbili so mi tudi en zob ter nas grdo žalili. Česa takega v 15 letih še nisem slišal. Gre za policiste posebne policijske enote Maribor, ki so tedaj prišli na vlak. Pripadniki posebne policijske enote Ljubljana o tem niso vedeli ničesar in z njimi smo imeli korektne odnose," nam je tedaj pojasnil eden od njih Danijel Komič.


Vodja zelenih zmajev nam je svojo zgodbo podrobneje pojasnil tudi v INTERVJUJU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:57 30. Oktober 2011.

    ...predlagam redarjem in policistom, da huligane brez milosti zmasirajo, da si bodo zapomnili za vse večne čase!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.