Derbi pripadel Celjanom

Foto: Katarina Ponjavić
Foto: Katarina Ponjavić
Rokometaši velenjskega Gorenja so v današnji tekmi 24. kroga 1. NLB Leasing lige na domačem igrišču izgubili proti Celju Pivovarni Laško s 24:27 (9:10).
Oglej si celoten članek

Velenjska ekipa je po sobotnem zmagoslavju na prvi četrtfinalni tekmi v evropskem pokalu EHF nad dansko zasedbo Tvis Holstebro z 28:27 na osrednji tekmi državnega prvenstva v Rdeči dvorani klonila proti državnemu in pokalnemu prvaku iz Celja, že v nedeljo pa jo v Hamletovi deželi čaka povratna tekma na mednarodnem prizorišču, kjer bo naskakovala nastop na sklepnem turnirju četverice, ki bo 16. in 17. maja v Berlinu.

Celjska ekipa si je z zmagoslavjem v Šaleški dolini dva kroga pred koncem rednega dela zagotovila najboljši izhodiščni položaj pred polfinalom končnice državnega prvenstva. V polfinalu se bo pomerila s trebanjskim Trimom, medtem ko velenjsko zasedbo čaka obračun z mariborskim Branikom.

V prvem polčasu se je v Rdeči dvorani odvijal ogorčen boj za vsako žogo, rahlo pobudo pa so imeli izbranci velenjskega stratega na celjski klopi Branka Tamšeta, ki so ga zaključili z golom prednosti (10:9). Velenjčani od 20. minute niso mogli računati na pomoč poškodovanega "motorja ekipe" Staša Skubeta, ki iz preventivnih razlogov ni več stopil na igrišče. Ose v drugi polovici tekme niso bili kos Celjanom, ki so si nekajkrat priigrali pet golov prednosti, lepo zalogo v golih pa zadržali do konca dvoboja.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit David Miklavčič z osmimi, v poraženi pa Poljak Michal Szyba s sedmimi zadetki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.