Derbi začelja se je končal z remijem, zmaga Gorice

Foto: Simon Maljevac
Foto: Simon Maljevac
Danes sta bili odigrani prestavljeni sobotni tekmi 18. kola slovenskega nogometnega državnega prvenstva. Na prvi tekmi remi zadnjeuvrščenih, na drugi slavje gostov z Obale.
Oglej si celoten članek

Sobotno deževje je odplavilo dve tekmi 18. kola državnega prvenstva, tako da sta bili prestavljeni tekmi odigrani danes. Na prvem srečanju sta se med seboj udarila predzadnji in zadnji klub lestvice, saj je novomeška Krka gostila kranjski Triglav, na drugi pa je Celje gostilo neugodno Gorico.

Goričani so v gosteh ugnali Celjane z zadetkom Gianluce Lapadule. Ta je zadel ob koncu prvega polčasa, domačim pa je morebitno izenačenje nekajkrat preprečil vratar gostov. Gorica je z novimi tremi točkami na četrtem mestu po zaslugi boljše razlike v zadetkih prehitela velenjski Rudar, za prvouvrščenim Mariborom pa ima ob tekmi več šest točk zaostanka. 

Odslovili trojico izkušenih

Tekma v Novem mestu se je začela eksplozivno, saj so gledalci že v prvih osmih minutah videli kar tri zadetke in vodstvo gostov. Bernard Stjepanović je Triglav popeljal v vodstvo v četrti minuti. Izid je kmalu zatem poravnal Leo Ejup, a je veselje domačih le dve minuti kasneje skazil Klemen Šturm.

Rezultat se do konca polčasa ni več spremenil, v drugem delu igre pa so domači prek Urbana Kramarja izenačili in prišli do točke, ki pomeni, da ostajajo na devetem mestu na lestvici, dve točki pred zadnjeuvrščenim Triglavom. Iz tabora Kranjčanov so bili med reprezentančnim odmorom odpuščeni trije igralci in sicer Jalen Pokorn, Peter Stojnić in Davor Bubanja. Igralci trdijo, da je bila prkeinitev pogodbe posledica šikaniranja, vodstvo pa dolži njihove previsoke plače. 

Prva liga Telekom Slovenije, 18. kolo, prestavljeni tekmi:

Krka : Triglav 2:2 (1:2)
Ejup (6), Kramar (70); Stjepanović (4), Šturm (8)

Celje : Gorica 0:1 (0:1)
Lapadula (40)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.