Derbi zahoda pripadel Indijancem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
V dvoboju vodilnih ekip zahodne skupine severnoameriške lige NHL so hokejisti Chicago Blackhawks na domačem ledu s 4:2 ugnali Minnesoto Wild.
Oglej si celoten članek

Kanadski obračun je pripadel Montreal Canadiens, ki so v gosteh premagali Edmonton Oilers s 4:1. V noči na ponedeljek so bile v najmočnejši hokejski ligi na sporedu še tri tekme.

New York Rangers je bil v gosteh s 4:1 boljši od Detroit Red Wings, na domačem ledu pa sta do prepričljivih zmag prišla Anaheim Ducks, ki je s 5:2 ugnal do zdaj najbolj uspešno ekipo letošnje lige NHL Washington Capitals, San Jose Sharks pa je s 5:1 premagal Dallas Stars.

V noči na ponedeljek je bilo še najbolj razburljivo v Chicagu, kjer Patrick Kane in Artemi Panarin že po 5. minutah igre domačo ekipo popeljala do vodstva z 2:0. Erik Staal je do konca uvodne tretjine goste vrnil v igro, v drugi tretjini pa je za Chicago v polno zadel Trevor van Riemsdyk. Takoj na začetku zadnje tretjini je Mikael Granlund znižal izid na 2:3, hokejisti Minnesote, sicer vodilne ekipe zahodne skupine, so močno pritiskali proti vratom Coreyja Crawforda, ki si je z 42 obrambami prislužil naziv igralca tekme, zmago Chicaga, ki je zdaj le točko za Minnesoto pa je v 54. minuti potrdil Marian Hossa.

Milan Lucic je v peti minuti druge tretjine dosegel prvi zadetek na tekmi v kanadskem obračunu, nato pa sta mreži do 54. minuti ostali nedotaknjeni. V zadnjih šestih minutah pa so domačini doživeli pravi mrk v režijo gostov iz Montreala. Zanje sta bila usodna predvsem Paul Byron in Max Pacioretty, ki sta po dvakrat premagala Cama Talbota.

V manjši krizi, ki pa zanje ni usodna, so hokejisti Washingtona, saj so v Anaheimu izgubili še četrtič zaporedoma. Navkljub temu imajo še vedno najboljši izkupiček v ligi NHL. V Anaheimu je bil zanje usoden predvsem Corey Perry, ki je v prvi polovici druge tretjine dvakrat zaporedoma premagal Bradena Holtbyja, nato pa je 28 sekund po drugem zadetku Perryja v polno zadel še Rickard Rakell.

New York Rangers je imel lahko delo na gostovanju v Detroitu, kjer se je z dvema goloma izkazal Ryan McDonagh, do najvišje zmage v noči na ponedeljek pa je prišel San Jose, za katerega je prav tako dva gola dosegel Joe Pavelski.

Edini Slovenec v ligi NHL Anže Kopitar bo v noči na torek z Los Angeles Kings igral pomembno tekmo v St. Louisu, ki ima v boju za osmo mesto tri točke več.

Liga NHL, izidi:

Edmonton Oilers - Montreal Canadiens 1:4
Detroit Red Wings - New York Rangers 1:4
Anaheim Ducks - Washington Capitals 5:2
San Jose Sharks - Dallas Stars 5:1
Chicago Blackhawks - Minnesota Wild 4:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.