Deschamps: "Nogomet ni le statistika"

Foto: Žurnal24 Na prvi tekmi na Velodromu sta Man United in Marseille igrala 0:0. (Foto: Reuter
Manchester United je v Ligi prvakov doma neporažen že leto dni, letos pa je dobil le en gol. "Nogomet ni le statistika! Tudi mi imamo svoje možnosti," pa zatrjuje trener Marseilla, Didier Deschamps.
Oglej si celoten članek

V senci tekme med lanskima finalistoma Interjem in Bayernom nocoj igrata še Marseille in Manchester United. Na prvi tekmi je bilo 0:0. Angleško moštvo velja za izrazitega favorita, a v Franciji se s tem še zdaleč ne strinjajo. Čeprav United na Old Traffordu letos še ni izgubil in se lahko v četrtfinale Lige prvakov uvrsti peto sezono zapored, pa se trener Marseilla, Didier Deschamps, na vse to požvižga. "Če gledamo zgolj statistiko, Manchester doma ni bil poražen od lanskega aprila, v Ligi prvakov pa so letos dobili le en gol. Pred nami je torej težka naloga. Na papirju je torej pričakovati, da se bo Manchester uvrstil v četrtfinale, a tudi mi imamo svoje možnosti, svojo malo priložnost. Nogomet ni le statistika!"

Deschampsovo skrito orožje je francoski napadalec Andre-Pierre Gignac, ki se vrača po poškodbi. Minuli vikend v Ligue 1 sicer še ni igral najbolje, a nocoj naj bi bil že stoodstoten, pravi Deschamps. "Sezono je začel zelo, zelo dobro. Zdaj je bil 10 dni na bolniški, a mislim, da bo imel v torek pomembno vlogo." Pri Manchestru je bil na prvi tekmi med boljšimi Luis Nani, a je nato staknil poškodbo in bil že odpisan za povratno tekmo. Poudarek na besedi bil, saj se je v ponedeljek vrnil na trening in bo nocoj igral (ne nujno v prvi postavi). "Nani naredi njihovo igro hitrejšo, a četudi ne bi igral, saj imamo Rooneyja, Hernandeza, pa Giggsa … United ima pravo napadalno armado!" V postavo Manchestra sta se vrnila tudi Michael Carrick in Antonio Valencia.

V ponedeljek se je na treninge Manchestra vrnil Owen Hargreaves, ki je od leta 2007 za United odigral le 39 tekem. Na začetku te sezone je ob vrnitvi takoj obnovil poškodbo. "Upam, da bo na voljo za zaključek sezone," pove trener sir Alex Ferguson.

Nazaj k stastistiki: Manchester na 12 dosedanjih domačih tekmah proti francoskim ekipam še ni izgubil, v zadnjem obdobju pa so na Old Traffordu z 1:0 v osmini finala Lige prvakov odpravili že dve francoski moštvi (Lyon in Lille). Naslednji statistični plus Uniteda je vratar Edwin van der Sar, ki bo odigral svojo 94. tekmo v Ligi prvakov (50. za Manchester), na kar 48 pa ni dobil gola. V zadnjem času je še v posebno dobri formi. Medtem ima Marseille po petih gostovanjih na Otoku eno samo zmago (1:0 nad Liverpoolom pred tremi leti). Pa vendarle lahko najdemo tudi en sila navdušujoč statistični podatek za Marseille: na prejšnjih dveh gostujočih tekmah Lige prvakov so dali 10 golov (je pa res, da je šlo za srečanji proti Spartaku in Žilini).

Liga prvakov, osmina finala, povratni tekmi, ob 20.45:

Bayern München – Inter Milano /1:0/
Manchester United – Olympique Marseille /0:0/

*v poševnicah je izid prvih tekem

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.