Deset najlepših na svetu in slovenski dodatek

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Širom planeta je nekaj fantastičnih športnih aren, kjer arhitekturne značilnosti sofisticirano dopolnjujejo naravne lepote.
Oglej si celoten članek

Britanski državni medij BBC je na svojih kanalih objavil seznam, po njihovem mnenju, najlepših športnih prizorišč na svetu. Odločala ni le zahtevnost izgradnje in tehnološka dovršenost stadionov, temveč dopolnjevanje arhitekture in narave.

Angleži so izbrali deset prizorišč, na katerih se prakticirajo različni športi. Na seznamu elitne deseterice se je znašel tudi en hrvaški stadion, mi pa smo ob koncu dodali še predlog iz Slovenije.

Najlepših deset:

1. Estadio BBVA Bancomer, Monterrey, Mehika
Gre za nogometni stadion v Guadalupeju, v predmestju Monterreya, kjer svoje tekme C.F. Monterrey. Stadion je zgrajen sredi slikovite pokrajine, sprejme pa lahko 52.237 gledalcev.

 

2. HPCA Stadium, Dharamsala, Indija
Stadion za kriket se nahaja v indijski pokrajini Himačal Pradeš. Do objekta ni lahkega dostopa, saj je zgrajen v "naročju Himalaje".

 

3. Big Sky Golf, Pemberton, Kanada
Na igrišču za golf v kanadskem Pembertonu lahko uživate v pogledu na zasnežene gore in neokrnjene gozdove.

 

4. Estadi Comunal D'Andorra La Vella, Andora
Stadion sprejme le 1300 gledalcev, je pa zato izjemno umeščen v tesne doline Pirenejev. Tu svoje tekme igra nogometna reprezentanca Andore.

Foto: ITV Andorra la Vella stadion


5. Queenstown Event Centre, Nova Zelandija
Gre za večnamenski objekt, uporabljajo ga za treniranje kriketa, nogometa in ragbija. Naravna kulisa okrog objekta je prelepa.

Foto: Facebook Queenstown Event Centre



6. Gospin Dolac, Imotski, Hrvaška
Tu domuje NK Imotski, stadion pa je zgrajen na pečini na robu mesta ob hrvaško-bosanski meji in je prava paša za oči. Sprejme 4000 gledalcev.

 

7. CenturyLink Field, Seattle, ZDA
Stadion, kjer se igra ameriški nogomet in nogomet je znan po svoji akustičnosti, ponuja pa tudi privlačen razgled na center Seattla.

Foto: Profimedia CenturyLink Field Seattle

8. The Floating Stadium, Singapur
Zagotovo eden najbolj zanimivih nogometnih objektov na svetu, na njem si srečanje lahko ogleda skoraj 30.000 ljudi. Težko delo pa imajo najbrž pobiralci žog ...

Foto: Profimedia The Floating Stadium Singapur


9. Hásteinsvöllur, Islandija
Večnamenski objekt na enem od manjših islandskih otočkov se uporablja predvsem za nogomet, pečat pa mu daje krasna naravna kulisa.

 

10. Proga v Monte Carlu, Monako
Legendarno dirkališče po ulicah Monte Carla vsako leto privabi petičneže, s sceno v kneževini se ne more primerjati nobeno drugo dirkališče.

Foto: Profimedia Monte Carlo F1

Košček podalpske lepote:

11. Stadion Piran (Žurnalov dodatek), Slovenija
Domovanje kluba Piran Portorož se nahaja na robu pečine ob srednjeveški trdnjavi, s tribune za 400 ljudi pa se odpira pogled na celoten Tržaški zaliv.

Foto: NK Piran Portorož stadion Piran

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.