Deset nemških nogometašev okuženih

Foto: Profimedia 1. FC Köln
V prvih dveh nemških ligah deset pozitivnih primerov.
Oglej si celoten članek

Nemška nogometna liga (DFL) vztraja, da igralce in osebje na novi koronavirus testira zaradi varnosti vseh vpletenih. Do zdaj je bilo sicer na virus pozitivnih deset oseb, poročajo tuje tiskovne agencije. Nemški klubi se sicer že pripravljajo na morebitno nadaljevanje sezone.

DFL je sporočila, da je zaenkrat opravila 1724 testov, pozitivnih jih je bilo deset. Za tri od teh se že ve, da pripadajo prvoligašu Kölnu, gre za dva nogometaša in fizioterapevta, en okužen je pri Stuttgartu. Osebe, ki so bile pozitivne, so bile takoj napotene v karanteno, prav tako pa so bile o tem obveščene lokalne zdravstvene organizacije.

"Testi, ki smo jih izvedli v preteklih dneh, so opravili svoj namen. To je zagotovitev dodatne varnosti in posledično kar se da dobre zaščite nogometašev pred morebitnimi okužbami med treningi ali tekmami," je v izjavi za javnost zapisala DFL, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Vsi pozitivni testi so iz prve serije testov, ko se nemška liga pripravlja na nadaljevanje sezone 16. maja za zaprtimi vrati in strogimi higienskimi ukrepi. Bundesliga namerava postati prva od velikih evropskih lig, ki bi nadaljevala sezono, potem ko je bila ta prekinjena sredi marca.

Pozitivni testi sicer ne gredo na roko ligi, ki upa, da bo v sredo od zvezne vlade dobila zeleno luč za nadaljevanje prvenstva. Po predpisih, ki veljajo v Nemčiji, mora vsak, ki je bil v stiku z okuženo osebo, 14 dni preživet v samoizolaciji.

Foto: Profimedia Bundesliga koronavirus

V nedeljo je sicer nemški notranji minister, ki je pristojen tudi za šport, Horst Seehofer, dejal, da podpira nadaljevanje bundeslige. Vendar pa je danes notranje ministrstvo sporočilo, da nogomet ne bo deležen privilegijev in ne more imeti drugih pravil, kot veljajo za širšo populacijo.

"Horst Seehofer stoji za svojimi besedami - vsak, ki je bil v stiku s pozitivno osebo, mora 14 dni preživeti v karanteni. To velja za vse in ni razloga, da bi bilo kaj drugače za profesionalne nogometaše," je dejal predstavnik za stike z javnosti na ministrstvu, Steve Alter.

Vendar pa bi se liga lahko nadaljevala le v primeru, da bi klubi lahko nadaljevali treninge tudi, če bi bil kateri izmed igralcev članov osebja okužen. Slednji bi seveda moral takoj v karanteno.

Najboljši nemški klubi si neizmerno želijo, da bi do 30. junija lahko končali sezono in si tako od televizijskih pravic zagotovili 300 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.