Detroit 21. zapored v končnico

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Jan Muršak je z Detroitom s 7:2 ugnal Columbus in se že uvrstil v končnico. Za rdeča krila je to že 21. zapored. Anže Kopitar je z LA Kings klonil na gostovanju v Vancouvru (0:1).
Oglej si celoten članek

Jan Muršak se je s svojim moštvom v severnoameriški hokejski ligi NHL, Detroit Red Wings, po zmagi (7:2) nad moštvom Columbus Blue Jackets pred razprodano domačo dvorano uvrstil v končnico prvenstva. Muršak je odigral osem minut tekme, po kateri si je Detroit priigral še 21. zaporedni nastop v play-offu NHL, v tem času pa sprožil en strel na gol.

Tomas Holmstrom je na poti do rekordnega 21. zaporednega nastopa v končnici, ki je obenem tudi rekordni v katerem koli ameriškem profesionalnem športu, zadel dvakrat, po desetih minutah igre si je Detroit nabral visoko prednost 4:0. Pred tem so rdeča krila v letih od 1939 do 1958 nanizala dvajset nastopov zapored v play-offu.

Košarkarji San Antonio Spurs naj bi letos v ligi NBA niz zaporednih nastopov v končnici podaljšali na 15, bejzbolisti Philadelphia Phillies so petkrat zapored nastopili v nadaljevanju sezone MLB, nogometaši Baltimore Ravens pa so se v ligi NFL štirikrat zapored uvrstili v play-off.

V noči na torek po srednjeevropskem času je z Los Angeles Kings nastopil tudi Anže Kopitar. Kralji so gostovali v olimpijskem Vancouvru in izgubili z 0:1. Hrušičan je odigral 21 minut in pol tekme ter v tem času v statistiko vpisal dva strela na gol. Strelec edinega zadetka na tekmi je bil Manny Malhotra že v četrti minuti uvodne tretjine, domači vratar Roberto Luongo pa je še četrtič v sezoni ohranil svojo mrežo nedotaknjeno; skupaj je proti kraljem zbral 38 obramb. To je bila še tretja zaporedna zmaga za Vancouver Canucks, čeprav so igrali brez poškodovanega zvezdnika Daniela Sedina.

Philadelphia Flyers so s 3:5 klonili proti Tampa Bay Lightning. Odločilni gol za vodstvo s 4:3 je v zadnji tretjini dosegel Martin St. Louis, Steven Stamkos pa je zapečatil končni izid. Winnipeg Jets so s 4:6 klonili proti Ottawa Senators, Calgary Flames pa so za gol (5:4) ugnali Dallas Stars.

Lažje delo so imeli hokejisti San Jose Sharks, ki so bili s 5:1 boljši od Colorado Avalanche in si s tem izboljšali možnosti za nastop v končnici prvenstva NHL. V Kaliforniji je dvakrat zadel Joe Pavelski, z zmago pa so se morski psi v boju za končnico povzpeli na vrh pacifiške skupine, saj so tako Kopitarjevi kralji kot zvezde iz Dallasa tokrat vknjižili poraza.

Liga NHL:

Detroit Red Wings : Columbus Blue Jackets 7:2
(Jan Muršak: 8 minut, 1 strel na gol za Detroit)
Vancouver Canucks : Los Angeles Kings 1:0
(Anže Kopitar: 16 minut, 2 strela na gol za LA)
Philadelphia Flyers : Tampa Bay Lightning 3:5
Winnipeg Jets : Ottawa Senators 4:6
Calgary Flames : Dallas Stars 5:4
San Jose Sharks : Colorado Avalanche 5:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.