Detroit tik pred padcem v brezno

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Detroit našega Jana Muršaka je tik pred izpadom iz končnice lige NHL, potem ko je Nashvill dobil tudi tretjo tekmo (3:1) in v seriji povedel že s 3:1. Za napredovanje potrebuje le še eno zmago.
Oglej si celoten članek

V severnoameriški hokejski ligi NHL so se ponoči nadaljevale tekme končnice prvenstva. Detroit, za katerega tudi na četrti tekmi končnice ni igral Jan Muršak, je izgubil na domačem ledu proti moštvu iz Nashvilla (1:3), ki je vknjižil še tretjo zmago v prvem krogu končnice in ga le še ena zmaga loči od napredovanja v naslednji krog.

Na tekmi v Detroitu sta bili mreži po zaslugi vratarjev nedotaknjeni v prvih dveh tretjinah. Vsi zadetki so bili doseženi v zadnji tretjini. Izkazal se je vratar Nashvilla Finec Pekka Rinne, ki je ustavil kar 40 strelov, premagal pa ga je le Jiri Hudler. Naslednja tekma bo v noči na soboto v Nashvillu.

"Hvala bogu, da ga imamo. V zadnjih dveh tretjinah smo le desetkrat ustrelili proti nasprotnemu golu in brez njega v vratih bi nam ob takšnem izkupičku trda pela," je po koncu tekme dejal Kevin Kline. Vratar Detroita Jimmy Howard je bil v le 17 strelih Nashvilla na gol premagan trikrat. V polno so zadeli Gabriel Bourque, Klein in David Legwand.

V preostalih dveh tekmah sta bili prav tako uspešnejši gostujoči moštvi. Florida je bila s 4:3 boljša od New Jerseyja in je povedla z 2:1 v zmagah, Phoenix pa je s 3:2 po podaljšku odpravil Chicago in prav tako v zmagah povedel z 2:1.

Z ledene ploskve so morali na nosilih odnesti hokejista Chicaga Slovaka Mariana Hosso, potem ko ga je v prvi tretjini po brutalnem naletu zbil Raffi Torres. Hosso so morali odpeljati naravnost v bolnišnico, od koder je bil sicer že odpuščen. Hossa naj ne bi imel hujših posledic.

Liga NHL:

Vzhod:
New Jersey Devils : Florida Panthers 3:4 /1:2/

Zahod:
Detroit Red Wings : Nashville Predators 1:3 /1:3/

Chicago Blachawks : Phoenix Coyotes 2:3 - po podaljšku /1:2/

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.