Devet kvalifkicajiskih skupin za EP 2016

Foto: EPA
Foto: EPA
Evropska nogometna zveza je sporočila, da bodo reprezentance v kvalifikacijskem ciklusu za evropsko prvenstvo leta 2016 razdeljene v devet kvalifikacijskih skupin.
Oglej si celoten članek


Prek teh devetih skupin se bo določalo 23 potnikov na prvo razširjeno evropsko prvenstvo, ki ga bo
gostila Francija, ki ima nastop kot gistitelj že zagotovljen. Preostalih 53 reprezentanc, vključno z novovčlanjenim Gibraltarjem, bo tako razdeljenih v osem skupin po šest in eno skupino s petimi ekipami.

Na prvenstvo se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine in najboljša
tretjeuvrščena reprezentanca. Preostalih osem tretjeuvrščenih ekip pa se bo za nastop na prvenstvu pomerilo v dodatnih kvalifikacijah. Novost so tudi novi termini tekem, s katerimi bodo kvalifikacijske cikluse raztegnili. Ciklus bo tako vseboval tekme v četrtek in nedeljo, petek in ponedeljek ali soboto in torek.


"To smo storili za boljšo preglednost samega tekmovanja,"
je dejal generalni sekretar Uefa Gianni Infantino. Žreb kvalifikacijskih skupin bo 23. februarja 2014 v Nici, žreb za glavni turnir pa bo 12. decembra 2015 v Parizu. Uvodna tekma prvenstva bo 10. junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.