Devetica Kraljev, rekord v Buffalu

Foto: Žurnal24 Hokejisti Los Angelesa so se poigrali s Chicagom.
Torkove tekme v hokejski ligi NHL je zaznamoval nov rekord v ogledu posamezne tekme. Srečanje Buffala in Pittsburgha si je na prostem ogledalo prek 70.000 gledalcev.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

Buffalo : Pittsburgh 1:2 (kazenski streli)
Washington : Ottawa 6:3
Toronto : Tampa Bay 4:3 (kazenski streli)
Los Angeles : Chicago 9:2

Tokratno tekmo sta sicer zaznamovala močno sneženje in nizke temperature okrog ničle, zaradi česar so prireditelji v vsaki tretjini po desetih minutah igre tekmo prekinili in očistili igralno površino. Že po 21 sekundah srečanja je Colby Armstrong goste popeljal v vodstvo, na 1:1 je v 22. minuti izenačil Brian Campbell. Odločilni kazenski strel je za goste dosegel Sidney Crosby. Tekmo so v živo prevajali po vsem svetu, med drugim so si jo ogledali tudi ameriški vojaki v Iraku. Tekmo si je ogledalo kar 71.217 gledalcev. Doslej je bilo največje število gledalcev na eni tekmi NHL 57.167, ko je Montreal 22. novembra 2003 v prvi tekmi na prostem s 4:3 ugnal Edmonton.

Tudi Kralji iz Los Angelesa si bodo tokratni večer zapomnili po dobrem, saj so kar z 9:2 "izprašili" Chicago. Blestela sta predvsem Ladislav Nagy, ki je tretjič v karieri dosegel tri zadetke na eni tekmi, te pa je dopolnil še z dvema podajama in Alexander Frolov, ki je bil strelec dvakrat, vpisal pa je še tri podaje. Ostale zadetke so prispevali Patrick O'Sullivan, Dustin Brown, Tom Preissing in Lubomir Visnovsky. Trener gostiteljev Mark Crawford je bil seveda več kot zadovoljen: "Bili smo zelo samozavestni. Izkoristili smo nekoliko slabšo igro nasprotnika. Igra nam je zelo dobro tekla, hitro smo prišli do priložnosti za zadetek in imeli celo vrsto strelov." Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce, na ledu pa je prebil nekaj manj kot 16 minut.

To je bil že tretja zaporedna zmaga Los Angelesa, ki je pred tem nizom zabeležil osem zaporednih porazov. Kljub dobri formi je še naprej ekipa z najslabšim izkupičkom v ligi NHL.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.