Dež prestavil finale OP ZDA ... znova!

Foto: Žurnal24 Takole žalostno je bilo v nedeljo na stadionu Arthur Ashe. (Foto: Reuters)
Finale OP ZDA med Rafaelom Nadalom in Novakom Djokovićem bo šele v ponedeljek. Že tretje leto zapored je organizatorjem zagodel dež, a vztrajajo, da si strehe ne morejo privoščiti.
Oglej si celoten članek

"Ponoči sploh nisem mogel spati. Adrenalin in pritisk sta me ubijala. Zdaj naju je pa žal ustavil še dež. Skušal si bom spočiti. Prepričan sem, da bom v ponedeljek lahko igral svoj najboljši tenis," je po odpovedi dejal Djoković. Čeprav se je organizatorjem US Opna že tretjič zapored zgodilo, da so morali prestaviti finale (na ponedeljek ob 22.30), so zagovarjali odločitev, da ne zgradijo strehe: "Tehnično in finančno bi bil to velik izziv. V državi skušamo razvijati tenis na travi in tako si za to streho težko privoščimo 150 milijonov dolarjev," je dejal Chris Widmaier iz organizacijskega odbora.

Še nekoliko večji vložek bo na strani 24-letnega Španca, ki bi z morebitno zmago postal šele sedmi teniški igralec v zgodovini tenisa, ki bi mu uspelo osvojiti karierni grand slam – vse štiri velike turnirje. Hkrati pa bi Nadal postal tretji najmlajši tenisač, ki bi mu to uspelo.

 

Pred njim je to uspelo Fredu Perryju (star je bil 26 let), Donu Budgeu (23 let), Rodu Laverju (24 let), Royu Emersonu (27 let), Andreju Agassiju (29 let) in Rogerju Federerju (27 let). Obenem pa bi Majorčan po Federerju in Agassiju postal šele tretji tenisač, ki bi mu karierni grand slam uspelo osvojiti na treh različnih podlagah (trda podlaga, pesek in trava).

Statistika US Opena bo letos pozdravila novega zmagovalca. Vprašanje je le, ali bo to Rafael Nadal ali Novak Djoković. Srb sicer že ima izkušnje z igranjem v finalu, tu ga je leta 2007 porazil Federer, medtem ko bo to za Nadala prvi finale US Opena sploh. Trenutna številka ena svetovnega tenisa je sicer dobil kar 14 od 21 dvobojev z Djokovićem. ''Odlično se počutim, zame je užitek biti tukaj,'' je Nadal povedal po polfinalnem dvoboju z Južnijem.

 

Foto: Žurnal24

Nadal je v letošnjem letu na pariškem grand slamu zmagal še petič. Le mesec kasneje je slavil še v Wimbledonu. Če bi uspel zmagati tudi v nedeljo, bi postal prvi tenisač po Rodu Laverju (1969), ki bi osvojil omenjene tri turnirje zapovrstjo.

O uvrstitvi v finale je Majorčan povedal. ''To niso sanje, kajti sanje so osvojiti turnir. A vsekakor je uvrstitev v finale na tem turnirju zelo pomembno.'' Čeprav je Rafa v karieri dobil kar dve tretjini dvobojev proti Noletu, pa velja omeniti dejstvo, da so rezultati med tema dvema igralcema precej drugačni, če izvzamemo peščena igrišča. Statistika na preostalih podlagah kaže v prid Srba (7-5), ki napoveduje tesen boj. ''Res je, da imam na trdi podlagi najboljše možnosti proti Rafi, toda on je še vedno številka ena na svetu in igra izjemen tenis. To bo zagotovo težka tekma. Rafa igra fantastično. Zelo bo motiviran, da bi osvojil še zadnji grand slam, ki mu manjka.''

 

Nadal se v svoji karieri lahko pohvali z osmimi naslovi za grand slam, medtem ko je Djoković do sedaj slavil le enkrat, na OP Avstralije.

 

OP ZDA, New York, finale (moški):

Rafael Nadal (ŠPA, 1) - Novak Djoković (SRB, 3)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.