Dež popestril uvod v Suzuki

Foto: Epa
Foto: Epa
Dirkači formule 1 so začeli konec tedna na Japonskem.
Oglej si celoten članek

Britanec George Russell je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Japonske v Suzuki. Na vrhu lestvice sta bila Mercedesa. V deževnih razmerah je bil drugi sedemkratni svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton, vodilni v prvenstvu Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) je bil tretji.

Nekdanji svetovni prvak v formuli 1 Fernando Alonso je imel v zelo deževnih razmerah najboljši čas prvega treninga pred veliko nagrado Japonske. Na dirkališču v Suzuki je bil 41-letni dirkač Alpine več kot tri desetinke sekunde hitrejši od Ferrarijevih voznikov Carlosa Sainza in Charlesa Leclerca, ki sta pristala na mestih 2 in 3.

Če bo Verstappen zmagal na nedeljski dirki v pričakovanih mokrih razmerah in bo imel tudi najhitrejši krog dirke, bo uspešno ubranil naslov.

Pred 18. od 22 dirk sezone Verstappen v svetovnem prvenstvu vodi pred Monačanom Leclercom s 104 točkami naskoka, še dve točki več zaostaja Verstappnov moštveni kolega pri Red Bullu Mehičan Sergio Pérez.

Prvak Umrl eden največjih vseh časov

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.