DFB pod drobnogledom policije

Foto: EPA
Foto: EPA
Davčni uradniki in policija so danes obiskali Nemško nogometno zvezo (DFB).
Oglej si celoten članek

Policija je začela preiskave v povezavi z domnevnim podkupovanjem za pridobitev organizacije svetovnega prvenstva leta 2006, ki potekajo tudi po domovih nekaterih vidnih oseb zveze. Vodilne sumijo med drugim plačila 6,7 milijona evrov Mednarodni nogometni zvezi in utajo davkov.

Tožilstvo iz Frankfurta, ki vodi postopke, je potrdilo, da so preiskave potekale tudi na domovih sedanjega predsednika DFB Wolfganga Niersbacha, nekdanjega predsednika Thea Zwanzigerja in nekdanjega generalnega sekretarja Horsta Schmidta.

Niersbach je bil v času očitanih dejanj podpredsednik organizacijskega komiteja SP, katerega blagajnik je bil Zwanziger.

Preiskava je zelo obsežna, saj je pred sedež zveze prišlo več kot 50 predstavnikov davčnih organov in policije, ki so odnašali škatle z dokumenti, računalnike in diskete.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.