Di Canio: Obnašanje nekaterih nogometašev je patetično

Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Sunderlanda Paolo Di Canio je zatrdil, da se bo poleti znebil igralcev, ki kršijo disciplinske standarde kluba. In takih naj ne bi bilo tako malo.
Oglej si celoten članek

Italijanski trener Paolo Di Canio je v zadnjih dneh kar sedem nogometašev Sunderlanda finančno kaznoval zaradi disciplinskih prekrškov. Di Canio je obnašanje nekaterih igralcev opisal kot "patetično".

Posebej je odmeval prestopek Phila Bardsleya in Matthewa Kilgallona, ki so ju sredi preteklega tedna fotografi ujeli v kazinu, kjer sta ostala do poznih jutranjih ur. Omenjena nogometaša v nedeljo nista bila v kadru Di Cania za gostovanje pri Tottenhamu. "To je res grdo. Takšni ljudje ne morejo trenirati pri meni. Govorimo o pravilih obnašanja, potem pa izvem, da je ta dvojica skoraj celo noč preživela v kazinu," je bil glede dvojice oster nekdanji igralec West Hama.

"Taki igralci ne bodo pri nas v naslednji sezoni, če bom jaz trener. Z lastnikom kluba se bova pogovorila o tem, že sedaj pa ve veliko stvari. Rekel mi je, naj se ne obremenjujem, saj bo prišlo do velikih sprememb in tako sklepam, da imam njegovo podporo. Bomo videli v prihodnje," je dejal Di Canio, ki je Sunderland prevzel sedem kol pred koncem prvenstva in ostal v Premier ligi.

"Tudi jaz sem delal napake"

"Vem, da lahko kdorkoli naredi napako. Tudi jaz sem jih naredil v preteklosti, resda na drugačen način. Toda ali se bomo vsakič, ko nam bo kaj uspelo in bomo veseli, obnašali na tak način? Kako lahko uporabim igralca, ki tako skrbi zase?" je nekdanji trener Swindon Towna še naprej bentil nad neprofesionalnostjo svojih varovancev, ki naj bi bila slabša kot pri tretjeligašu iz Swindona, na katerega klopi je Italijan sedel v večjem delu sezone 2012/2013.

"Mislim sem, da se to (kršitve discipline, op. a.) dogaja v Swindonu zato, ker so tam igralci, ki so zafrustrirani in arogantni, ker niso dobili priložnosti na najvišjem nivoju. Toda na žalost moram povedati, da sem v Sunderlandu našel še slabše okolje, kar se tiče discipline nogometašev.

Kar sami si postavijo diagnozo

Di Canio je razkril tudi, da si je neimenovani član njegova moštva privoščil tudi to, da si je kar sam postavil diagnozo. "Kar sami se diagnosticirajo. Rekel je, da ne more trenirati zaradi zastrupitve s hrano. Klubski zdravnik ga je skušal kontaktirati, a je imel več kot tri ure izklopljen telefon. Takšna je situacija v Sunderlandu," je razkril ljubljenec navijačev Lazia.

Za konec je dejal, da v prihodnji sezoni potrebuje predvsem igralce, ki se bodo obnašali profesionalno.

"Če želimo v prihodnje imeti drugačne, boljše rezultate, potem moramo v klub pripeljati dobre igralce s profesionalno etiko. Bolje je imeti dobrega profesionalca, kot pa odličnega nogometaša, ki igra na 40 ali 50 odstotkih svojih sposobnosti," je zaključil kontroverzni Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.