Di Luca izključen iz Pro Toura

Foto: Žurnal24 DaniloDiLucaAFPMain
Kolesar Danilo Di Luca je po trimesečni prepovedi nastopanja ostal še brez točk in nastopov v seriji Pro Tour.
Oglej si celoten članek

Italijanski kolesar Danilo Di Luca je le dva dni po tem, ko ga je zaradi dopinške preiskave s trimesečno prepovedjo nastopanja kaznoval Italijanski olimpijski komite (CONI), ostal še brez točk in nastopov v seriji Pro Tour. CONI je Italijana kaznoval, saj naj bi bil po trditvah protidopinškega preiskovalca v CONI Ettoreja Torrija povezan z zdravnikom Carlom Santuccionejem. Ta pa je bil zaradi domnevnega oskrbovanja športnikov s prepovedanimi poživili suspendiran med letoma 1995 in 2000.

Še ob vodstvo
Di Luca je bil sicer pred zadnjo dirko serije Pro Tour prav na vrhu z 242 točkami. Po Italijanovi kazni pa je pred preizkušnjo v Lombardiji (20. oktober) prvo mesto zasedel Avstralec Cadel Evans (227 točk), na drugem in tretjem mestu pa sta Španca Alberto Contador (191) in branilec naslova zmagovalca te serije Alejandro Valverde (190 točk).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.