Di Matteo: "Bilo mi je v čast"

Foto: EPA
Foto: EPA
Odstavljeni trener Chelseaja Roberto Di Matteo je prek Združenja trenerjev angleške lige (The League Managers Association) podal prvo izjavo po tem, ko je londonski klub z njim prekinil sodelovanje in ga nadomestil z Rafaelom Benítezom. Mediji že namigujejo, da za zamenjavo trenerja stoji napadalec Fernando Torres. Didier Drogba blizu povratka.
Oglej si celoten članek

"V čast mi je bilo, da sem bil trener kluba, za katerega sem rad igral in ki mi je tako pri srcu. Izjemno sem ponosen na uspehe in pokale, ki smo jih prinesli klubu v zadnjih mesecih," je izjavo Roberta Di Mattea na svoji spletni strani objavilo Združenje trenerjev angleške lige (LMA).

"Chelseajeva zmaga v Ligi prvakov v Münchnu je bil največji dosežek v zgodovini kluba in brez dvoma vrhunec moje kariere do današnjega dne, tako igralske kot tudi trenerske. To je spomin, ki ga bom hranil do konca življenja," je nadaljeval Di Matteo.

"Gojim globoko strast do Chelseaja in rad bi se iskreno zahvalil svoji celotni ekipi, igralcem in seveda navijačem Chelseaja za njihovo izjemno in brezpogojno podporo v intenzivnih trenutkih, ko sem bil trener na (Stamford, op. a.) Bridgeu. Vsem želim uspehe do konca sezone in naprej."

Torres poskrbel za prihod Beníteza?

Pri Chelseaju so v le nekaj urah našli njegovega namestnika in do konca sezone najeli nekdanjega trenerja Valencie, Liverpoola in Interja Rafaela Beníteza. Medijske špekulacije govorijo o tem, da naj bi Beníteza lastnik Roman Abramovič ob koncu sezone želel nadomestiti s Josepom Guardiolo.

In ne samo to – za prihodom svojega nekdanjega trenerja naj bi stal kar napadalec Fernando Torres, saj Abramovič in sodelavci v španskem strategu vidijo človeka, ki bo iz svojega rojaka znal iztisniti najboljše predstave.

Drogba blizu povratka

Chelsea naj bi pred sezono celo zavrnil številne ponudbe Atlética Madrida za prihod Radamela Falcaa, saj so pri modrih na vsak način želeli zgraditi igro okrog napadalca, ki so ga od Liverpoola odkupili za rekordnih 58,5 milijona evrov.

S tem pa še ni bilo konec norega dne na zahodu Londona, saj naj bi bil blizu povratka v klub tudi Didier Drogba. Napadalec Slonokoščene obale, ki je Chelseaju v finalu Lige prvakov proti Bayernu prinesel naslov prvaka, je Mednarodno nogometno zvezo (Fifa) že zaprosil za posebno dovoljenje, ki ga potrebuje za nekajtedensko menjavo kluba.

Drogba, sicer član kitajskega Shanghaia Shenhuaja, želi namreč ohraniti formo pred začetkom januarskega afriškega pokala narodov, na Stamford Bridge pa bi se lahko vrnil v naslednjih tednih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.